audiència nacional

Jutgen un angolès que intentava "crear un califat a al-Àndalus"

La fiscalia demana una condemna de quatre anys de presó per un delicte d'autoadoctrinament terrorista

fotonoticia 20180808142019 640

fotonoticia 20180808142019 640

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Secció Quarta de la Sala Penal del’Audiència Nacional  jutja aquest dilluns un home de nacionalitat angolesa que compartia vídeos de propaganda gihadista a través de Facebook i demanava diners en fòrums per comprar armes i crear una "força islàmica" a al-Àndalus que portés a formar un "califat". Al seu mòbil van ser trobades fotografies de localitzacions i edificis oficials de Huelva, ciutat on vivia.

La fiscalia acusaKamal João Carlos Luzito d’un delicte d’autoadoctrinament terrorista i demana per a ell quatre anys de presó i deu anys d’inhabilitació per a professió o un altre ofici educatiu. Com a pena alternativa, proposa tres anys de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme.

Segons l’escrit d’acusació, Luzito va fer saltar les alarmes de la Guàrdia Civil pels continguts que compartia a través del seu perfil de Facebook. Arran d’això, els investigadors van descobrir que també es connectava al fòrum Jamia Hagfsa Uru Forum, en què els participants difonen i intercanvien missatges de tall gihadista relacionat amb talibans afganesos, el TTP pakistanès i l’IM de l’Uzbekistan, considerats organitzacions terroristes.

Fer la gihad a Europa

L’acusat va intervenir en aquest fòrum escrivint-hi multitud de missatges en els quals, entre altres coses, parlava de fer la gihad a Europa, per a la qual cosa es necessiten "mitjans militars i experts en fabricació de bombes".

També es mostrava d’acord amb "atemptar contra esglésies en terres islàmiques", i parlava que necessitava "diners per lluitar contra els enemics de l’Islam a al-Àndalus per recuperar la civilització musulmana perduda".

"Vull diners i informació i experts per dur a terme la gihad a occident i crear un califat"; "vull crear una força islàmica a al-Àndalus per ajudar els mujahidins i musulmans a crear un califat"; i "els musulmans necessiten crear un nou poder i necessiten soldats molt preparats per sorprendre els seus enemics", són alguns dels missatges de l’acusat al fòrum.

Crítiques als musulmans que no entenen l’Islam

Així mateix, criticava els "musulmans que no entenen l’Islam i els agrada la vida boja", i afirmava que "l’Islam necessita diners i homes, i els jocs no són bons per als musulmans, perquè l’Islam perd força".

L’acusat també volia dur a terme un "bombardeig estratègic dirigit a destruir el potencial de guerra i els recursos econòmics de l’oponent", un "bombardeig tàctic, limitat a objectius purament militars, la destrucció de les forces armades de l’enemic".

"Per crear un Estat Islàmic, primer hemd’enderrocar els governs democràtics", arengava Luzito al fòrum, mentre advocava per "fer la gihad fins que una autoritat islàmica posi en llibertat Palestina i alliberi cada casa que hi havia a al-Àndalus fins a Txetxènia".

Notícies relacionades

Als ordinadors i mòbils confiscats a l’acusat, la Guàrdia Civil va trobar vídeos de persones manipulant explosius així com fotografies de diferents edificis oficials de la ciutat de Huelva. Al fòrum esmentat també havia sol·licitat informació sobre les activitats de grups terroristes com Estat Islàmic i Al-Qaida.