Polèmica

"Enterament homes i, per tant, heterosexuals": Així han de ser els sacerdots per als bisbes

Aquesta és la resposta de l'acabat d'elegir secretari general de la CEE a preguntes sobre l'exclusió dels homosexuals als seminaris

zentauroepp45980726 graf3145  madrid  espa a   21 11 2018   el nuevo secretario 181123130108

zentauroepp45980726 graf3145 madrid espa a 21 11 2018 el nuevo secretario 181123130108 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis ArgüelloLuis Argüello, ha reivindicat el dret de l’Església a seleccionar candidats a sacerdots "enterament homes i, per tant, heterosexuals".

"Nosaltres en la nostra comprensió del ministeri admetem diaques permanents que siguin homes casats però en el presbiterat, com en l’episcopat, demanem homes celibataris i, dins d’aquesta configuració d’homes celibataris, demanem també que es reconeguin i siguin enterament homes i, per tant, heterosexuals", ha detallat Argüello.

Així ho ha indicat aquest divendres 23 de novembre durant la roda de premsa final de l’assemblea plenària de la CEE, quan se li ha preguntat per com conjugarà l’Església catòlica la prohibició dels seminaris d’admetre persones homosexuals amb les lleis autonòmiques contra la LGTBfòbia.

En relació amb aquestes lleis, el portaveu dels bisbes ha reclamat el dret de l’Església catòlica a fer una proposta antropològica i ha demanat que un sentiment no s’elevi a "categoria jurídica" per demanar un canvi de sexe.

Notícies relacionades

"S’ha elevat a categoria jurídica un sentiment a l’hora de canviar de sexe i d’anar al registre i dir ‘ara jo no em dic Antonio sinó Mari Pili o Antonia’", ha afegit.

 

Temes:

Religió