Danys mediambientals

El temporal torna a engolir la platja de Montgat

Tècnics de l'AMB retiren mobiliari de la sorra que ha quedat per evitar que se'ls emporti el mar

video 3423228 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Plou sobre mullat a la platja de Montgat. El litoral del municipi, que ja estava fet malbé, ha tornat a quedar afectat pel temporal del cap de setmana, que ha engolit nous trams de sorra. Els habituals temporals d’aquesta època de l’any solen disminuir les platges del Maresme, però en alguns casos els mateixos corrents acaben tornant la sorra al lloc abans que arribi l’estiu. Des de fa un parell d’anys, no obstant, a Montgat la sorra només desapareix i la preocupació va en augment, segons explica el consistori.

► Temporal de pluja a Espanya | Directe

Temporal de pluja a Espanya

D’altra banda, aquest dilluns, tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) retiren el mobiliari que ha quedat dret, com dutxes i bancs, per evitar que el mar se’ls acabi emportant.

En alguns trams de platja, la sorra ha desaparegut per complet, els passos subterranis per als banyistes van a parar directament al mar i les escales que baixen del passeig a la platja desemboquen ara a l’aigua.

Les pistes de voleibol

En altres zones l’amplada de platja és tan petita que en pocs anys el litoral montgatí ha passat de tenir cinc taquilles a només dos. El mateix passa amb les pistes de vòlei platja. On hi havia cinc pistes i una amplada de platja considerable, ara queden només dos pals.

Notícies relacionades

L’ajuntament enviarà un informe al Ministeri de Medi Ambient per alertar de la situació en el municipi. Des del consistori esperen que el govern espanyol executi les obres necessàries per recuperar la platja abans de l’estiu amb unes noves mesures d’urgència.

Mentrestant, des de l’AMB han començat aquest dilluns la retirada de mobiliari de la sorra de Montgat, com dutxes, passarel·les i bancs, per evitar que un nou temporales pugui acabar emportant el material mar endins. 

Temes:

Pluges