ALIMENTACIÓ SALUDABLE

La carbassa després de Halloween: propietats i receptes

La combinació de nutrients, vitamines i minerals que presenta la carbassa la converteix en una de les hortalisses més saludables del mercat

ealos9267582 dia por delante calabazas181105122145

ealos9267582 dia por delante calabazas181105122145

2
Es llegeix en minuts
Carmen del Hierro

La carbassa és molt més que l’ornament més típic de Halloween. Malgrat que molts de nosaltres únicament utilitzem aquesta hortalissa per decorar aules i cases, cada vegada més s’està convertint en un aliment principal en les receptes diàries de moltes cases. Gràcies a la quantitat de nutrients, minerals i vitamines que aporten les carbasses, són un aliment recomanat per a persones de totes les edats, i en destaca la importància que té per als nens i nenes i per a les dones que estan embarassades o en època de lactància. La seva composició converteix la carbassa en l’ingredient perfecte per tractar diferents malalties i afeccions del nostre organisme.

Dietes per aprimar-se

Una de les principals característiques de les carbasses, com passa amb moltes altres hortalisses, és que en la seva composició trobem que un 90% és aigua. Per aquesta raó, i perquè té molt poques calories i hidrats de carboni, és l’aliment ideal en dietes per aprimar-se. Es recomana introduir la carbassa en menús per reduir pes perquè, a més, és un aliment diürètic i depuratiu. De la mateixa manera, gràcies a la quantitat de fibra que conté, la carbassa és un aliment que atipa, per això és recomanada per a persones amb molta gana.

Protegeix la pell i la vista

La carbassa, a més d’ajudar-nos a cuidar-nos el cos per dins, també té efectes positius sobre la pell i la vista. Gràcies a la quantitat de vitamina A que presenta aquest aliment (en 100 grams de carbassa ingerim el 16% de vitamina A que necessitem diàriament) ens ajuda a protegir la visió. Ingerir carbassa de forma habitual, per tant, beneficia la salut ocular i ajuda a prevenir l’aparició de cataractes.

A més, el betacarotè que presenta aquesta hortalissa ens ajuda a protegir-nos dels rajos del sol. ¿Això què significa? Que ajudarà a retardar l’aparició d’arrugues, per tant, mantindrà la nostra pell més jove.

Importància de les llavors

Notícies relacionades

I el més sorprenent de les carbasses és que s’aprofita tot. Les llavors, que moltes vegades rebutgem en altres aliments com poden ser les síndries, es converteixen en aquest cas en un sa aperitiu. Ja siguin crues o seques, les llavors de la carbassa aporten a l’organisme una gran quantitat de minerals, entre els quals destaca el magnesi, important per cuidar el nostre sistema cardiovascular i nerviós. Gràcies a això ens ajudarà a evitar situacions d’ansietat, depressió, estrès i fins i tot insomni. Les llavors, a més, aporten una gran quantitat de zinc, per això manté el bon estat del sistema immunitari i ens prevé dels refredats freqüents, a més de la fatiga crònica.

La carbassa, per tant, és un aliment complet, que ens ajuda a cuidar el cos tant per fora com per dins. Manté a ratlla la gana, es cuida de la vista, ens estimula el sistema immunològic, ajuda a regular els nivells de sucre i, entre d’altres, té grans propietats depuratives. ¿Necessitem res més per introduir la carbassa en la nostra dieta setmanal?

Receptes

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Hamburguesa saludable i exquisida.</strong> </span><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">Aquesta recepta senzilla encantarà a tota la família. Pela la carbassa, talla-la en daus i estova-la al microones i després aixafar-la fins a aconseguir una pasta. Elimina’n l’aigua i afegeix-hi flocs de civada, rovell d’ou, olives negres i sal. Deixa reposar la barreja i tindràs la base preparada per fregir les teves hamburgueses vegetarianes de carbassa.</span>

Temes:

+Salut