Anar al contingut

Escalfament global

Estiuet a Europa: 27,2 graus a París

La majoria de ciutats registren temperatures més altes del que és habitual

El Periódico

Estiuet a Europa: 27,2 graus a París

TT NEWS AGENCY

L’estiu, que ha sigut aquest any un dels més calorosos dels últims anys, sembla no haver acabat, segons els registres de temperatures de les últimes hores a les principals ciutats europees.

Així ho demostra aquesta llista de ciutats i graus centígrads corresponents al dissabte 13: Hamburg (27,9 graus) , París (27,2), Rotterdam (25,8) i Brussel·les (25).

Disfrutant del bon temps en un parc de Berlín, avui. EPA / omer messinger

Les agències de notícies internacionals divulguen aquest cap de setmana fotografies que demostren la bonança atípica d’aquests dies. A Malmö (Suècia), per exemple, la gent ha aprofitat els seus 20 graus per banyar-se.

Hèlsinki, la capital de Finlàndia, està avui a 20 graus, una temperatura rècord a la tardor que no s’assolia des del 1985.

Un agost de rècord

El mes d’agost passat va ser el més calorós a Europa des que els registres continentals de temperatures comencessin el 1910. Els termòmetres van registrar 2,40ºC més de la mitjana i 0,12º més que el rècord anterior, que l’ostentava l’agost del 2015. Així es recull en l’últim resum climatològic mensual de l’agència NOAA (Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica) amb seu als EUA.

Temes: Calor