DELICTE CONTRA LA SALUT PÚBLICA

Detingut un 'influencer' de la marihuana a Tortosa

El detingut tenia un canal a internet amb més de 9.000 seguidors, on difonia vídeos sobre el cultiu d'aquesta planta

En l'operació també han sigut capturats dos components més del grup

rjulve45423513 pla obert d un agent de la policia espanyola en el desmantel181011133158

rjulve45423513 pla obert d un agent de la policia espanyola en el desmantel181011133158 / Policia espanyola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos homes i una dona han sigut detinguts per agents de la Policia Nacional durant el desmantellament d’una plantació de marihuana instal·lada en una finca rústica a Tortosa, a la comarca del Baix Ebre. El màxim responsable del grup disposava d’un canal en una plataforma d’internet, amb més de 9.000 subscriptors, en el qual difonia vídeos sobre el creixement de les plantes i on transmetia els seus coneixements sobre el cànnabis.

En l’operació es van intervenir 138 plantes de marihuana i 270 envasos fitosanitaris per al cultiu. Als arrestats se’ls han imputat per delictes contra la salut pública i per defraudació del fluid elèctric

Aquesta operació es va iniciar el setembre, quan la policia local de Tortosa va informar la policia sobre la possibilitat que hi hagués una plantació de marihuana en una finca de la ciutat, llogada per una parella i on hi treballava un familiar, que s’encarregava del manteniment i la vigilància de la instal·lació. Una de les zones de cultiu estava ubicada a l’interior de la piscina de la finca, transformada en un hivernacle cobert per la part superior.L’electricitat  necessària per al funcionament de la instal·lació s’obtenia de manera fraudulenta.

Segon desmantellament a Tortosa

Notícies relacionades

També a Tortosa, concretament en un paratge de difícil accés pròxim al Barranc de la Vall Figuera, al parc naturald’Els Ports, agents del Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil han desmantellat una extensa plantació de marihuana amb més de 2.500 plantes

Segons informa la Guàrdia Civil, els seus cuidadors, que no han sigut localitzats, "vivien en pèssimes condicions dins d’un habitacle insalubre" construït en una zona estratègica on s’ubicava la plantació principal, des de la qual es controlaven tots els accessos a la zona.