Nova denúncia per maltractaments

Juana Rivas denuncia que el seu ex ha amenaçat el seu fill gran amb un 'jo et mato'

La dona ha tornat a denunciar el pare dels seus fills per maltractaments físics i psicològics

zentauroepp44461399 graf7848  madrid  espa a   27 07 2018   fotograf a de archiv180727121519

zentauroepp44461399 graf7848 madrid espa a 27 07 2018 fotograf a de archiv180727121519 / PEPE

1
Es llegeix en minuts

Juana Rivas ha presentat una nova denúncia contra la seva exparella i pare dels seus fills, Francesco Arcuri, per maltractaments físics i psicològics als nens, i ha demanat l’adopció de mesures cautelars urgents, segons ha informat en un comunicat remès a Efe pel seu entorn.

L’última d’aquestes denúncies va ser presentada dilluns passat, abans de tornar d’Itàlia per recollir personalment al Jutjat Penal 1 de Granada la sentència que la condemna a cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors per mantenir-se en parador desconegut amb ells l’estiu del 2017.

“El pare ja es dirigeix al nen gran amb ‘jo et mato’, ‘et trec del mig’. La situació és més que preocupant. No hi ha cap resposta per la justícia italiana”, assenyala el comunicat, que recull que Juana Rivas ha de “tornar com més aviat millor a Itàlia” i que cal rellançar de nou la seva campanya d’ajut econòmic.

També informa que el setembre passat i en vista de la que es considera “inactivitat absoluta” dels jutjats italians, els advocats d’aquesta veïna de Maracena (Granada) han iniciat el procés per reclamar la competència de l’Estat espanyol sobre la violència masclista “patida”.

Denúncia davant de l’ONU

El denominat “Fòrum de Política Feminista” i l’associació de Dones Juristes Themis han denunciat a més la sentència del Jutjat Penal 1 de Granada davant de l’ONU, indica el mateix comunicat.

Rivas, que va recollir dimarts passat en persona la notificació de la sentència que la condemna a cinc anys de presó i a sis d’inhabilitació per a la pàtria potestat dels seus dos fills per quedar-se en parador desconegut amb ells durant gairebé un mes l’estiu del 2017, va insistir a demanar justícia perquè els seus fills no vegin que l’“apallissen” i la castiguen.

Notícies relacionades

La decisió l’obliga també a pagar les costes processals, incloses les de l’acusació, i a indemnitzar amb 30.000 euros la seva exparella, condemna el 2009 per maltractament i al que ella va tornar a denunciar el 2016.

D’altra banda, la seva exparella i pare dels seus fills, Francesco Arcuri, va dir a través d’un comunicat del seu equip jurídic que l’“únic interès” que el mou i mourà és el “superior benefici” dels menors perquè continuïn amb l’“estabilitat i tranquil·litat” que tenen ara a Carloforte (Itàlia), i creu que les accions de la mare són la “mostra palpable” de l’oposat.

Temes:

Juana Rivas