"Em carregaré el que més estimes"; les amenaces del parricida de Castelló

El Defensor del Poble obre una investigació sobre els motius que van portar que la dona no rebés protecció

ob2fhseg6bnkqonzpaiae1100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias / El Periódico / Barcelona

El parricida que dimarts passat va acabar amb la vida de les seves dues filles, de 6 i 3 anys, a Castelló havia amenaçat de forma explícita la seva exdona que anava amatar les nenes. Aquestes amenaces estan recollides en la denúncia que la dona va posar davant de la Policia Nacional el 24 de febrer i que ha revelat Levante-EMV.

 “Ja et pots anar acomiadant de les nenes”. "Si és això el que vols, acabaràs fent-li mal a les nenes. ¿Entens el que et dic?”. “Tu saps el que fas: ja estàs sentenciada”. “Em carregaré el que més estimes”.“Et quedaràs sola. Jo no et donaré ni un puto duro. D’aquí jo acabaré a la presó i tots morts”. Totes aquestes amenaces van ser posades en coneixement de les autoritats per part de la mare de les menors, sense que això servís perquè rebés protecció.

Tant és així que el Defensor del Poble ha obert una actuació d’ofici i ha demanat informació al Ministeri de l’Interior i la Fiscalia General de l’Estat.

Demanda d’informació

En concret, segons indica aquesta institució, Francisco Fernández Marugan ha demanat informació a la Secretaria d’Estat de Seguretat i a la Fiscalia General de l’Estat sobre l’existència de denúncia prèvia per violència de gènere en l’àmbit familiar i si s’havia adoptat per l’òrgan judicial competent una ordre d’allunyament de les menors.

A més, el defensor en funcions ha demanat dades sobre si existia una valoració del risc per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i de ser així pregunta a qui s’havia comunicat l’estimació del nivell de risc.

Defensa de la magistrada

No obstant, el president de l’Audiència Provincial de Castelló, José Manuel Marco, ha defensat aquest dijous la "solvència i la professionalitat" de la jutge de Violència de Gènere que va denegar l’ordre de protecció a la mare de les nenes assassinades el dia 25 a mans presumptament del seu pare, que després es va suïcidar.

Notícies relacionades

En una trobada amb periodistes, Marco ha dit: o hi ha "màquines expenedores d’ordres de protecció i ordres de presó o deixem que els professionals decideixin, assumint responsabilitats i riscos d’equivocació".

Sobre els processos judicials que es van obrir entorn de la separació de la parella, el president ha dit que el procés civil va ser "exemplar" i el procés penal "va morir al maig" amb el sobreseïment acordat per totes les parts. "Seria bo que cada un assumís la seva quota de responsabilitat i la portés sense ocultar-la", ha indicat José Manuel Marco.