Crim a Almeria

Ana Julia Quezada torna aquest dilluns davant del jutge

L'assassina del nen Gabriel Cruz coneixerà l'acusació contra ella pel crim

ana1

ana1 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’autora confessa de la mort del nen de vuit anys Gabriel Cruz Gabriel Cruz a Níjar (Almeria), Ana Julia Quezada, compareix aquest dilluns davant del magistrat Rafael Soriano, que li comunicarà l’acusació que pesa contra ella per assassinat, detenció il·legal i contra la integritat moral.

La compareixença, a les 12.00 hores i a porta tancada, s’emmarca en el procediment de tribunal de jurat acordat contra ella pel jutge d’instrucció, que ja ha aixecat totalment el secret decretat sobre les actuacions i ha donat per conclosa la investigació, a l’espera de conèixer si les parts personades en la causa interessen que es practiquin noves diligències de prova.

Agafada amb el nen

Ana Julia Quezada va declarar per primera vegada sobre els fets que se li imputen durant més d’una hora i mitja després que fos detinguda a l’entrada d’un garatge comunitari a la Puebla de Vícar, a més de 75 quilòmetres de la pedania de Las Hortichuelas i al volant d’un turisme en què transportava el cos sense vida i seminú del nen, amagat all maleter.

Per contra, en la seva última compareixença davant l’autoritat judicial al juny, es va negar a respondre  es va negar a respondre a les preguntes formulades pel magistrat per, segons va argumentar, salvaguardar el seu "dret de defensa", ja que es mantenia el secret decretat sobre les actuacions. No obstant, aquestes preguntes, que s’interessaven per detalls sobre com van passar els fets, sí que van quedar registrades.

Notícies relacionades

Poc després, s’acordava l’aixecament del secret de sumari sobre les actuacions recollides en més de 1.500 folis de manera parcial.

A la compareixença, prevista en l’article 25 de la llei orgànica del tribunal de jurat, hi estan citats el ministeri fiscal i totes les parts personades en el procediment, inclosa l’acusació popular que exerceix l’Associació Clara Campoamor, i en el seu transcurs el jutge d’instrucció començarà per escoltar la fiscal i, successivament, els acusadors, que concretaran la imputació contra Ana Julia Quezada. Seguidament, escoltarà els lletrats de la defensa. En les seves intervencions, les parts podran sol·licitar les diligències d’investigació que estimin oportunes.