DESPRÉS DELS DISTURBIS

Els Mossos vigilaran el barri conflictiu de la Llagosta 24 hores al dia

La mesura pretén evitar la repetició d'incidents després de la marxa d'una família conflictiva d'okupes

zentauroepp44891727 3 9 2018   la llagosta   concentraci   dels veins per uns di180904103550

zentauroepp44891727 3 9 2018 la llagosta concentraci dels veins per uns di180904103550 / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra vigilaran durant les 24 hores del dia la zona de la Llagosta on els últims dies s’ha produït una disputa veïnal per la presència d’una família conflictiva, que ja ha abandonat el lloc, per evitar que hi hagi més incidents.

Així ho ha anunciat el director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, en una reunió que va mantenir dilluns amb l’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra, després de la baralla de dissabte passat a la localitat, en què van haver de detenir tres veïns per una batalla campal als voltants de la família conflictiva.

Segons han informat a Efe fonts coneixedores de la reunió, a la qual també han acudit els responsables dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mollet del Vallès, el director de la policia catalana s’ha compromès amb l’alcalde que els Mossos d’Esquadra tinguin vigilada la zona durant les 24 hores del dia, fins que la situació es normalitzi, per si ocorregués algun incident.

El Jutjat d’Instrucció 1 de Mollet del Vallès, en funcions de guàrdia, ha deixat en llibertat provisional els tres detinguts en relació amb els aldarulls produïts aquest cap de setmana a la Llagosta, d’on se n’ha anat la família que va originar la baralla.

Llibertat provisional per als detinguts

Després de passar a disposició judicial, en què dos dels detinguts van declarar i un es va acollir al seu dret a no declarar, tots ells van quedar en llibertat provisional, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons el TSJC, la causa està oberta per un delicte de lesions, danys a vehicle policial i desordres públics que van moure tots els veïns de la zona on es trobava el pis ocupat per aquesta família, que ja ha abandonat la zona.

Es tracta d’una protesta convocada pels veïns pel seu afartament amb aquesta família, i que va derivar en una batalla campal, en la qual alguns membres del clan, des d’un balcó, i els concentrats van intercanviar una pluja d’objectes durant diversos minuts.

Notícies relacionades

Segons ha detallat l’alcalde del municipi, Òscar Sierra, es va traslladar a la Generalitat la situació que es vivia al municipi per la presència d’aquests veïns, que generaven conflictes i malestar veïnal.

Per això, es va aconseguir incrementar el nombre d’agents destinats a aquest àrea de la localitat vallesana, alhora que la Generalitat va establir una patrulla dels Mossos amb caràcter fix en aquesta zona.