XOC BRUTAL

Cinc morts en un greu accident d'autobús a Avilés

El vehicle ha xocat contra un dels pilars de la variant d'aquesta localitat asturiana

aviles / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias / Avilés

Cinc persones han morti quinze han resultat ferides (algunes d’elles es troben en estat crític), en unaccident d’autobús ocorregut a Avilès (Astúries). L’accident de circulació ha tingut lloc a les 13.40 hores, a la carretera AI-81 quan, per causes que es desconeixen, l’autocar de la companyia Alsa ha xocat contra un pilar d’un pas elevat de la variant d’aquesta localitat. Quatre dels ferits van morir en la col·lisió, mentre que la cinquena víctima va morir mentre era traslladada en una ambulància a un centre hospitalari. Les primeres hipòtesis apunten que el conductor va patir algun tipus d’esvaïment que el va portar a perdre el control de l’autobús.

L’autobús, que oferia un servei del Consorci de Transports d’Astúries i operat per la companyia Alsa, ha quedat completament encastat contra una columna de formigó, que s’ha incrustat gairebé fins a la tercera fila.

Fonts sanitàries han precisat a Efe que cinc dels ferits estan en estat crític, dos d’ells a l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA), a Oviedo; dos més al San Agustín d’Avilés; i un, al Cabueñes de Gijón. Entre els ferits hi ha el conductor, que, segons diferents fonts, ha patit diverses amputacions.

Fins a la zona s’han desplaçat nombroses ambulàncies i un helicòpter del 112 Astúries, que estan traslladant els ferits a diversos hospitals de la zona. Les tasques que estan realitzant a la zona efectius del Servei d’Emergències, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional estan obligant a redirigir el trànsit a la zona. Un helicòpter dels bombers està traslladant ferits a centres hospitalaris. Els ferits estan sent traslladats a l’hospital San Agustín d’Avilés.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha enviat la seva “solidaritat” a les víctimes i les seves famílies de l’accident de bus que aquest dilluns ha tingut lloc a Avilès (Astúries) i que s’ha cobrat la vida de, almenys, cinc persones. A més, ha desitjat una “ràpida recuperació” als ferits.

Set anys d’antiguitat

El conductor de l’autobús sinistrat a Avilès, que es troba ingressat en estat molt greu, té una antiguitat d’almenys set anys com a xofer d’Alsa, i el vehicle tenia totes les revisions en regla, segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació. Segons l’empresa Alsa, l’autobús estava dotat d’“els més moderns sistemes de seguretat” i “havia passat “favorablement” l’última ITV el març d’aquest any i l’últim manteniment el passat 19 d’agost.

Notícies relacionades

 Les mateixes fonts han precisat que, a causa de l’absència de frenada al lloc de l’accident i al fet que, pel que sembla, l’autobús va perdre el control uns metres abans de la col·lisió, el conductor podria haver patit un esvaïment moments abans de l’impacte.

L’home, d’uns 40 anys, no tenia cap sanció ni reclamació en el seu expedient i, apunta Alsa, havia passat satisfactòriament el seu últim reconeixement mèdic el mes d’abril passat.