Els pares de Gabriel Cruz censuren l'ús de la imatge del seu fill per Andy i Lucas

Lucas s'ha mostrat «molt enfadat» per les declaracions de la mare del petit

20180309 jlr 3099

20180309 jlr 3099 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts

Els pares de Gabriel Cruz, el nen de vuit anys assassinat el febrer en Las Hortichuelas, a Níjar (Almeria), han assegurat aquest divendres que s’han “traspassat els límits” a l’utilitzar una fotografia del seu fill en un “concert musical” del grup Andy & Lucas i han lamentat que “s’hagi passat per alt” el “dret que tenim com a pares a estar informats i poder decidir sobre aquest tipus de qüestions”.

“Això lògicament ha originat una situació desagradable que no fa sinó augmentar el nostre dolor”, traslladen en un comunicat remès als mitjans de comunicació en què apareix inserida una foto del duo portant una samarreta en la qual, sota el lema ‘Justícia Ja’, es veuen imatges de Gabriel i altres de menors víctimes de morts violentes.

Patricia Ramírez i Ángel Cruz criden a “fer una reflexió sobre el seu procedir donant exemple de civisme i concòrdia” i remarquen que el que hagués “procedit en aquest cas és com a mínim informar-nos i donar-nos la possibilitat de decidir si estem d’acord amb aquest tipus d’iniciatives, que no han sigut impulsades per nosaltres”.

Només volien que els preguntessin abans

“Si es parla precisament de justícia, el que no és just és que la seva foto s’utilitzi com a reclam d’aquesta, sense fer-li justícia a ell i a la seva família”, afegeix el comunicat que firma Patricia Ramírez.

En aquest aclareix que la queixa “no té a veure res amb les famílies d’altres víctimes que apareixen al costat del nostre fill”, a l’imaginar que “van donar el seu consentiment” i a l’entendre “sense cap dubte que es digni a ajuntar-se i demanar justícia, comptant, com hem manifestat des d’un principi, amb el nostre enorme agraïment”.

“No sé si m’emparen les lleis sobre això, ja que no les conec prou. Però sí que m’empara el sentit comú quan els demano que tractin el meu fill com si fos el seu. I si vostès haurien de donar permís perquè la seva foto o nom aparegui en un suport públic, nosaltres creiem que també. Continua sent el nostre fill, tot i que ja no pugui estar amb nosaltres i no pot utilitzar-se la seva imatge en un concert, en una samarreta, sense el consentiment i respecte cap al que hagin de dir els seus pares”, retreuen els pares de Gabriel.

Finalment, i després d’expressar el seu desig que es “corregeixin les accions denunciades amb el ple convenciment que no tornaran a produir-se en el futur”, remarquen que estan assistits per lletrats que “són els que s’encarreguen de demanar justícia en nom nostre”.

“Preguem que no es confonguin els termes, ningú desitja més que els seus pares que es faci justícia, però els qui hem de demanar justícia i la reclamem som els seus pares, utilitzant les vies que ara estimem adequades”, conclouen.

Lucas “molt enfadat”

Lucas González, membre del duo, ha respost “sorprès” i “molt enfadat” pel comunicat de Patricia Ramírez. “¡Quina vergonya!", ha replicat el cantant andalús en un vídeo en el seu compte de Twitter en què, després de demanar disculpes als pares del petit, ha negat la seva intenció d’alinear-se políticament. “¡Però si com músics vivim dels ajuntaments!”, ha argumentat.

Lucas González ha rebutjat en la seva resposta que ell o el seu company pretenguessin obtenir algun tipus de rendiment per a la seva fama amb aquest acte. “Som populars des de fa 16 anys, no ens aprofitem de la causa”, remarca, i ha manifestat que l’únic que pretenien era “que la causa no morís” i “ajudar perquè aquests fills de puta que assassinen nens no se surtin amb la seva”.

Notícies relacionades

“¡Jo també soc pare i si al meu fill li passa el que li ha passat al seu, Déu no ho vulgui, que tots els grups d’Espanya treguin una samarreta amb la imatge del meu fill perquè es faci justícia!”, prossegueix molt malhumorat en la rèplica.

El vídeo, que apareix acompanyat del text “reitero, el món al revés”, González denuncia a més que “aquest país s’està tornant boig, boig, però després demanem firmes i ens fem fotos amb els polítics”.