OPERACIÓ POLICIAL

Detinguts per "organització criminal" els immigrants que van saltar la tanca de Ceuta al juliol

La Guàrdia Civil captura 10 persones, entre ells el capitost de l'entrada

ceuta / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut deu immigrants com asuposats responsables del salt a la tanca de Ceuta del 26 de juliol, entre ells el capitost que va organitzar l’assalt i que ha oposat una forta resistència quan ha sigut arrestat.

Fonts de la Guàrdia Civil han indicat a Efe que la detenció ha tingut lloc pels volts de les 8.15 hores al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI) de Ceuta, on romanien els arrestats des del dia que es va produir l’assalt.

En aquesta ocasió, més de 600 immigrants van aconseguir entrar a Ceuta després d’un salt massiu que va provocar ferides a 22 agents de la Guàrdia Civil, segons les associacions del cos, i lesions també a un gran nombre de subsaharians.

Acusació d’atemptat i "organització criminal"

Després de diverses indagacions, els investigadors de la Comandància de la Guàrdia Civil de Ceuta han identificat deu dels organitzadors del salt, que estan acusats d’atemptat a agents de l’autoritat, danys i pertinença a organització criminal.

El capitost de l’organització i responsable màxim de l’assalt ha adoptat una actitud agressiva quan ha sigut detingut, mentre que la resta dels arrestos s’han dut a terme sense incidències.

Els agents de la Comandància han estat avalats pels de l’Agrupació de reserva i Seguretat (ARS), en tant que el jutge ha decretat el secret del sumari.

Avís governamental

Notícies relacionades

La delegada del Govern a Ceuta,Salvadora Mateos, ha assegurat que pensa que tots els estrangers que accedeixin a territori espanyol de forma “violenta” seran tornats al Marroc, com els 116 que ho van aconseguir el 22 d’agost. "Creiem que sí, que es continuarà igual i el que entra violentament i agredint rebrà el mateix pagament", ha manifestat.

Quant a la detenció dels 10 capitostos, s’ha mostrat terminant: "No estem disposats que passi alguna desgràcia a la frontera ni a les forces marroquines ni a les nostres, a la Guàrdia Civil, per estar treballant i complint la seva obligació." "Tot el que vingui en actitud violenta per descomptat que no ho consentirem", ha avisat.