violència de gènere

Detingut per posar càmeres ocultes a casa de la seva exdona, que les va descobrir gràcies a operaris de l'alarma

Uns operaris encarregats d'instal·lar una alarma a casa seva, van trobar dues videocàmeres ocultes al sostre del saló i del seu dormitori

undefined44372497 graf2917  a coru a  18 07 2018   un miembros de la polic a n180718225926

undefined44372497 graf2917 a coru a 18 07 2018 un miembros de la polic a n180718225926 / Cabalar

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut un individu de 58 anys a Múrcia per instal·lar càmeres ocultes al sostre de la casa de la seva exdona, que ho va descobrir gràcies als operaris que van anar a col·locar-li un sistema d’alarma a la vivenda i van detectar el sistema de gravació, segons van informar fonts de l’esmentat cos en un comunicat.

El succés es remunta a finals del mes de juliol passat, quan una dona de nacionalitat espanyola va presentar una denúncia a la Comissaria de la Policia Nacional del Carmen. Va manifestar als agents que els operaris encarregats d’instal·lar-li una alarma al seu domicili havien localitzat dues càmeres de gravació d’imatges ocultes al seu domicili: una al saló i una altra al seu dormitori.

Aquesta dona estava divorciada i sospitava que havia sigut el seu exmaritel que havia col·locat aquestes càmeres en llocs amagats, segons destaca la Policia Nacional.

Cablejat fins al soterrani

Investigadors pertanyents a la Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM), membres de la Policia Científica, juntament amb agents del Grup de Sistemes i Mitjans Especials, tots pertanyents a la Policia Nacional, es van desplaçar al domicili de la denunciant.

A la vivenda es va dur a terme una minuciosa inspecció ocular. Aquestes dues petites càmeres es trobaven ocultes dins d’una carcassa ubicada al sostre del saló i del dormitori principal, respectivament.

Tots dos sistemes de gravació es trobaven cablejats fins al soterrani, lloc on hi havia una gravadora oculta que emmagatzemava les imatges obtingudes. Al seu torn, aquesta gravadora es trobava connectada a un router amb accés a internet.

Ja en dependències policials, després d’analitzar-se el contingut de la gravadora, es va poder comprovar que contenia imatges de la vida íntima de la denunciant.

Arrest i registre

Davant d’aquests fets, els investigadors han procedit a la detenció del presumpte responsable, l’exparella de la víctima, com a presumpte autor d’un delicte de descobriment i revelació de secrets entre particulars. Així mateix, els agents van portar a cap una entrada i registre al seu domicili, on van comprovar que igualment hi havia instal·lada una càmera oculta al saló.

Notícies relacionades

A més, els agents van requisar el telèfon mòbil i l’ordinador portàtil per al seu estudi i anàlisi. Posteriorment, l’individu, de 58 anys i nacionalitat espanyola, va passar a disposició judicial.

La investigació va ser desenvolupada per la Direcció Superior de Policia Nacional de la Regió de Múrcia a través dels membres de les Brigades de Policia Judicial i de Policia Científica, avalats pel Grup de Sistemes i Mitjans Especials.