Tornada a casa

La família de Patricia Aguilar denuncia la «desprotecció» davant les sectes

L'entorn de la noia captada al Perú demana que la deixin «tranquil·la» i insisteix que «ha tornat per voluntat pròpia» després d'any i mig de captiveri

zentauroepp44153534 la joven patricia aguilar que se fue con la secta gnosis180704230542

zentauroepp44153534 la joven patricia aguilar que se fue con la secta gnosis180704230542

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La família de la jove il·licitana Patricia Aguilar, que va ser captada pellíder d’una secta al Perú i queva tornar aquest cap de setmana a Espanya després de ser alliberada, ha denunciat la “falta de lleis que legislin casos” com el seu, ja que es troben “desprotegits” i “li pot passar a qualsevol”.

La portaveu de la família de Patricia Aguilar, Noelia Bru, ha sol·licitat a més un protocol i formació policial “per saber com actuar en aquestes situacions”, així com un observatori per a la prevenció i centres d’ajuts a les víctimes captades per sectes.

Així ho ha explicat als periodistes durant una roda de premsa multitudinària a la sala del Consell de l’Ajuntament d’Elx (Alacant), en què hi han sigut presents també el pare de la jove, Alberto Aguilar, i l’advocada de l’associació SOS Desapareguts, Maite Rojas.

La família ha demanat respecte i privacitat per a la jove i que no se la persegueixi. “Ella és una víctima i ha de reprendre la seva vida. Li xoca que ara sigui el centre d’atenció”, ha dit Bru. D’altra banda, Alberto Aguilar ha afirmat que el “malson va acabar quan van ser localitzats” la seva filla i el seu bebè a la selva peruana per la Policia, i ha deixat clar que Patricia “ha tornat per voluntat pròpia”, després de quedar-se any i mig al Perú. 

Predisposada a tornar

El pare de la noia rescatada ha assegurat que estan “molt bé i molt feliços”, després que divendres passat tornessin del país andí al costat del bebè que la jove va tenir a la selva. Aguilar va assegurar que la seva filla es va mostrar predisposada a tornar a Espanya des de la primera trobada que van mantenir a Lima entre tots dos, que va tenir lloc una setmana i mitja després de ser rescatada de la selva. També va reconèixer que va començar a veure el final des del mateix moment en què “la van localitzar i van rescatar a la selva”.

Notícies relacionades

En aquest sentit, va confessar que va sentir “una alegria immensa” al saber que la seva filla era amb vida i va revelar que des de divendres passat Patricia i el seu bebè estan enl’àmbit familiar i amb la família més pròxima. “Estem molt bé, molt feliços i trobant-nos”, va declarar.

Així mateix, va explicar que s’anirà “avançant” en la seva recuperació amb el suport dels serveis socials i va augurar que “tot se superarà” perquè la noia “està molt predisposada”.