El Govern espanyol injectarà 30 milions per atendre l'allau d'immigrants

S'obrirà un nou centre d'acollida a Chiclana, ja que la majoria d'espais andalusos estan saturats

GRAF7995 MADRID, 27/8/2018.-La ministra de Sanidad,Carmen Montón; la portavoz del Gobierno, Isabel Celaá; la de Trabajo, Magdalena Valerio; y la de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet ,i-d., durante la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros en el Palacio de La Moncloa. EFE/JuanJo Martín

GRAF7995 MADRID, 27/8/2018.-La ministra de Sanidad,Carmen Montón; la portavoz del Gobierno, Isabel Celaá; la de Trabajo, Magdalena Valerio; y la de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet ,i-d., durante la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros en el Palacio de La Moncloa. EFE/JuanJo Martín / JuanJo Martín (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El Govern espanyol injectarà 30 milions per reforçar els dispositius d’atenció alsimmigrants que estan arribant de manera massiva a les costes andaluses. Aquesta setmana la ministra d’Ocupació i Migracions, Magdalena Valerio, ja va anunciar que l’Executiu aprovaria un "pla de xoc"pla de xoc per pal·liar el problema que suposa que els recursos previstos pel PP per acollir i atendre els migrants els primers moments s’estan a punt d’esgotar, a causa que s’han superat les arribades previstes per a tot l’any, fonamentalment pel tancament de fronteres a Itàlia, que està provocant que els immigrants i les màfies hagin modificat les vies d’entrada a Europa i ara es dirigeixin fonamentalment a Espanya.

I aquest divendres la ministra ha detallat que el pla estarà dotat amb 30 milions d’euros extra per "reforçar els dispositius" d’acollida i atenció humanitària. "Estem preocupats pel fenomen i també ocupats a buscar una solució", ha assenyalat.

Notícies relacionades

Així mateix, s’obrirà un nou centre d’acollida a Chiclana de la Frontera(Cadis) davant de la constatació que la majoria d’instal·lacions andaluses s’han vist desbordades i estan saturades de persones. I es crearan 323 places de funcionaris noves per atendre la creixent demandad’asil i refugi, que ha provocat un col·lapse del sistema, amb més de 40.000 persones esperant la resolució del seu expedient. 

Dijous es va produir a més una entrada massiva de 600 entrada massiva persones amb un salt violent a la tanca fronterera de Ceuta, que l’Executiu central ha reconegut aquest divendres que el "preocupa especialment per l’agressivitat" de l’assalt.