L'eutanàsia s'obre pas amb l'única oposició del PP

El Congrés aprovarà tramitar la llei del PSOE que proposa regular l'eutanàsia

undefined42485057 graf025  madrid  12 03 2018   el secretario general del psoe180312122945

undefined42485057 graf025 madrid 12 03 2018 el secretario general del psoe180312122945 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El Congrés aprovarà aquest dimarts tramitar la llei del PSOE que proposa regular l’eutanàsia, amb el vot a favor de tots els grups tret del PP, que ha avançat que està a favor de la "cultura de la vida" i que el camí és millorar les cures pal·liatives dels malalts i "no transmetre a la societat que es pot matar la gent en virtut de determinades situacions", en paraules del portaveu, Rafael Hernando.

Si bé, la resta dels grups han considerat que és necessari que es reguli l’"últim dret", el que suposa que una persona decideixi acabar amb la seva vida, després que la Cambra Baixa aprovés fa unes setmanes despenalitzar l’eutanàsiadespenalitzar , a proposta del Parlament. 

Notícies relacionades

Si la llei veu finalment veu la llum, una cosa complicada perquè queda poc temps de legislatura i el Parlament està molt fragmentat, Espanya es convertiria en un dels pocs països que permeten l’eutanàsia, juntament amb Holanda i Bèlgica, en l’entorn europeu. 

El PSOE ha volgut impulsar, per tant, una normativa avantguardista en la seva arribada al poder, aprofitant de passada la seva feina a l’oposició i amb les lleis ja registrades com a grup parlamentari, per accelerar així la seva posada en marxa.