RELLEU IMPREVIST

Justícia acomiada per sorpresa el director general d'Afers Religiosos

Enric Vendrell es mostra "sorprès i disgustat" pel relleu decidit per la consellera Ester Capella

zentauroepp28281737 gra296  barcelona  08 01 2015    de i a d  representantes de180611131955

zentauroepp28281737 gra296 barcelona 08 01 2015 de i a d representantes de180611131955 / Toni Garriga

3
Es llegeix en minuts
Efe

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat al director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, que aquest dimarts el cessarà en el càrrec, la qual cosa ha causat estranyesa entre les confessions religioses i el malestar del mateix Vendrell, que no esperava aquesta mesura.

Vendrell ha explicat que divendres passat es va reunir amb la consellera i, després d’agrair-li i valorar els seus serveis, aquesta li va comunicar que en la pròxima reunió del Govern serà cessat, "sense que m’adduís cap motiu i únicament que havia pensat en una altra persona per al càrrec", ha assegurat.

Vendrell, antic militant d’Unió Democrática de Catalunya i actualment de Demòcrates, que es va presentar a les eleccions juntament amb ERC, ha confessat a Efe que no esperava ser destituït perquè "creia que es tractava de restituir el Govern i no d’un canvi de Govern".

Enric Vendrell va ser nomenat com a director general d’Afers Religiosos per la llavors consellera de Governació Joana Ortega, fa cinc anys, però amb el nou Govern aquesta direcció general ha passat al departament de Justícia, que encapçala Ester Capella (ERC).

"Aguantat el tipus durant els mesos del 155"

"No entenc que m’enviïn a casa, encara que em reconeguin la tasca feta amb les diferents confessions, i desconec els motius del meu cessament, tot i que ja sabia que algun dia deixaria de ser director general", ha dit Vendrell, que s’ha mostrat "disgustat i sorprès" per la destitució "després d’haveraguantat el tipus durant els mesos del 155, amb personatges funestos, i ara que podíem treballar, em cessen".

Vendrell, que ha rebut missatges de suport de totes les confessions religiosesquan han conegut que serà rellevat del càrrec, no ha rebut cap oferta per continuar treballant al Govern, per la qual cosa "ara hauré de buscar feina", ha dit.

Segons l’encara director general, Capella no li va detallar els motius del cessament i li va reconèixer "la quantitat de gent que li havia parlat bé de mi".

"Em va dir que gràcies, però que millor posem una altra persona, que potser ho faci millor que jo", ha lamentat Vendrell, que ha destacat que durant el seu mandat ha aconseguit "teixir amb totes les confessions un clima de convivència, que també és mèrit de totes les entitats, per això vull agrair-los molt la seva complicitat i ajuda".

18 anys del departament

La direcció general d’Afers Religiosos de la Generalitat es va crear fa 18 anys el seu director sempre ha sigut un catòlic, però Vendrell desconeix si Capella vol posar al seu lloc "a un perfil de persona diferent", ja que ni tan sols l’han informat de qui serà el seu substitut o substituta.

Llicenciat en Dret i diplomat en Gestió Pública, Vendrell vol deixar clar que no "me’n vaig perquè ho hagi demanat, no estic cremat de la meva feina i des de protestants a jueus, passant per musulmans, m’estan fent arribar missatges de suport".

Vendrell ha preparat una carta per enviar demà a totes les entitats religioses de Catalunya per acomiadar-se i agrair-los la seva feina, i en la qual fa menció expressa a les conselleres Joana Ortega i Meritxell Borràs, que van confiar en ell.

Notícies relacionades

Després d’agrair la seva tasca als treballadors de la direcció general, es dirigeix a les entitats per dir-los: "He mirat de treballar per a totes i cada una de les diferents confessions i tradicions a partir de la defensa del dret a la llibertat religiosa".

"Tanco un capítol de la meva vida i ara n’he d’obrir un altre. Ara mateix no puc dir-vos ni on ni com continuarà la meva vida professional. Sapigueu que estic buscant feina", s’acomiada Vendrell de les confessions religioses de Catalunya.