L'ús de les noves tecnologies

Catalunya advoca pel mòbil a classe com a eina educativa

El conseller Bargalló sosté que més que prohibir-los, el que ha de preocupar és com utilitzar-los

zentauroepp41675360 barcelona 19 01 2018 economia tema sobre millennials y consu180609180016

zentauroepp41675360 barcelona 19 01 2018 economia tema sobre millennials y consu180609180016 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Catalunya no es planteja, almenys de moment, prohibir l'ús dels telèfons mòbils a les aules, com acaba de fer Emmanuel Macron a França. Entre altres coses, perquè aquí aquest debat està ja bastant superat. "No es tracta de si s'han d'utilitzar o no, sinó de com cal utilitzar-los", ha reflexionat aquest dissabte el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, que se li ha preguntat per l'assumpte. 

"És evident que és un debat que està fora de temps. La veritable qüestió és com utilitzar la tecnologia mòbil i fer que sigui útil per a l'escola i la formació de l'alumnat", ha agregat Bargalló, que ha visitat els participants del concurs mSchools Student Awards.L'Assemblea Nacional francesa va aprovar dijous passat restringir l'ús de telèfons mòbils en escoles i instituts a partir del curs que ve.

Notícies relacionades

L’mSchools Student Awards, en el qual aquest any participen uns 700 estudiants de primària i secundària, premia les iniciatives d'alumnes en l'ús i creació d'aplicacions a través de les tecnologies mòbils i les competències de programació en el llenguatge Scratch. Per a això és imprescindible, per exemple, que puguin utilitzar el mòbil a classe, però no per jugar-hi o pujar fotos a Instagram, sinó per utilitzar-los com una eina de treball més.

El titular d'Ensenyament ha destacat que l’mSchools Student Awards és "l'exemple del que està passant a les escoles i instituts de Catalunya, des de primària a cicles formatius, presentant projectes d'apps i Scratch".