ERROR DE 'SOFTWARE'

Facebook fa públics missatges privats de 14 milions d'usuaris

La companyia, que no sap com ha pogut passar, demana Als afectats "que revisin les seves publicacions" realitzades entre el 18 i el 27 de maig passats

fb

fb

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un error informàtic en els sistemes de Facebook ha fet que les publicacions realitzades per milions d’usuaris que estaven destinats a un grup selecte de destinataris acabessin sent de domini públic, segons va informar aquest dijous la mateixa companyia.

Segons les dades facilitades, l’error del software de la xarxa social es va produir entre el 18 i el 27 de maig passat i va afectar uns 14 milions d’usuaris. Segons Facebook, els missatges o publicacions que els usuaris pensaven que estaven enviant de forma privada als amics o a grups reduïts van acabar convertint-se en públics sense previ avís i sense que hi hagués consentiment dels afectats. 

Comunicació personal

La companyia ha començat a comunicar la incidència a les persones afectades perquè revisin les seves publicacions durant aquestes dates i comprovin que les seves aplicacions no han passat a ser “públiques” sense saber-ho.

Notícies relacionades

“Demanem disculpes per aquest error”, va assegurar en l’avís el responsable de privacitat de la companyia, Erin Egan. “Hem arreglat el tema i a partir d’avui estem fent-ho saber a tots els afectats i demanant-los que revisin les seves publicacions que van fer durant aquell període”, ha afegit.

Cambridge Analytica i els mòbils xinesos

La firma no ha aclarit on és l’origen d’aquest error de sofware, ni com o per què es va produir. I, ara vegada que sembla que ha trampejat els escàndols provocats perl’ús de dades de milions d’usuaris a càrrec de la consultora britànica Cambridge AnalyticaCambridge Analytica o el més recent percompartir dades amb fabricants de mòbils xinesos, les coses poden tornar a compliucar-ser per a la companyia fundada per Mark Zuckerberg.