El Parlament crea una comissió d'investigació sobre el Castor

La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables de tots els grups de la cambra

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres crear una comissió d’investigació sobre el projecte Castor i les conseqüències que se n’han derivat, després que entre el 2013 i el 2014 la injecció de gas en un dipòsit submarí provoqués centenars de miniterratrèmols a les costes de Castelló i Tarragona.

La creació de la comissió d’investigació sobre el projecte Castor s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups de la cambra, però amb arguments diferents que han quedat reflectits al posicionar-se sobre la creació de la comissió.

La finalitat d’aquesta comissió d’investigació és poder avaluar les causes, els antecedents, així com “les possibles negligències o també actuacions doloses que van passar en relació amb el projecte Castor a Catalunya”.

A aquest efecte, la comissió demanarà la compareixença “d’experts, especialistes, tècnics, responsables polítics i moviments socials” i buscarà “tenir una descripció” sobre “la implantació del projecte Castor”.

Notícies relacionades

També s’analitzarà la documentació referent al projecte i la realització de “dictàmens, auditories o contrainformes”, i es valoraran “els possibles danys, conseqüències i responsabilitats”, així com “una possible vulneració del principi d’interdicció d’arbitrarietat dels poders públics i de seguretat jurídica”.

Estudi de l’impacte

Finalment, la nova comissió d’investigació estudiarà “el cost i l’impacte mediambiental del projecte, així com de les fases de segellament i desmantellament”.

Temes:

Castor Parlament