Filtració de dades

Els EUA investigaran Cambridge Analytica després de l'escàndol de Facebook

La investigació es vol centrar en com la companyia va accedir i va utilitzar les dades dels usuaris de la xarxa social

zentauroepp42589974 the offices of cambridge analytica  ca  in central london  a180320163650

zentauroepp42589974 the offices of cambridge analytica ca in central london a180320163650 / Kirsty O Connor

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Justícia dels Estats Units i l’FBI han obert una investigació contra la consultora britànica Cambridge Analytica Cambridge Analyticaen relació amb l’ús de dades d’usuaris de Facebook després de l’escàndol de la filtració de dades personals de la xarxa social, segons ha informat el diari ‘The New York Times’.

Els fiscals volen interrogar els extreballadors de la consultora, així com els bancs vinculats a Cambridge Analytica –que va treballar per a la campanya presidencial del president, Donald Trump, el 2016Donald Trump, el 2016, així com per a altres campanyes republicanes–, tal com ha explicat aquest diari.

Notícies relacionades

L’empresa va anunciar a començaments d’aquest mes el cessament de la seva activitat després de l’escàndol provocat per la filtració i ús amb finalitats de propaganda política de les dades d’almenys 87 milions d’usuaris de Facebook sense la deguda autorització.

La investigació es vol centrar en com la companyia va accedir i va utilitzar les dades dels usuaris de Facebook. El motiu del tancament de l’empresa és la pèrdua de clients i els alts costos jurídics relacionats amb la filtració de dades personals de Facebook, segons va explicar a ‘The Wall Street Journal’ una persona coneixedora de l’afer.