Reivindicació

La mare de Gabriel demana a dues associacions que es retirin com a acusacions populars

Patricia Ramírez lamenta que els dos col·lectius no hagin contactat amb ella o amb el pare del nen, Ángel Cruz

zentauroepp42376308 graf4155  nijar  03 03 2018   angel cruzy patricia ramirez  180507112229

zentauroepp42376308 graf4155 nijar 03 03 2018 angel cruzy patricia ramirez 180507112229 / CARLOS BARBA

2
Es llegeix en minuts
Efe

Patricia Ramírez, mare del nen Gabriel CruzPatricia Ramírezmare del nen Gabriel Cruz, ha reclamat aquest dilluns als col·lectius  que han demanat personar-se com a acusació popular a la causa que es retirin, i als mitjans que evitin el "dolor de fer públics detalls macabres" sobre la mort del seu fill.

Així ho ha expressat en un vídeo de Youtube enviat als mitjans en què assenyala que fa poc ha tingut constància que l'associació Clara Campoamor il'Asociación Andaluza de Estudios Penales han sol·licitat personar-se a la causa com a acusació popular.

"Aquesta situació ens ha semblat una mica invasiva", assegura la mare, que lamenta que els dos col·lectius no s'hagin contactat amb ella o amb el pare del nen, Ángel Cruz, "ni tan sols per traslladar la seva intenció de participar en el procés".

Afirma que tampoc no ho han fet saber al seu advocat, Francisco Torres, en qui han dipositat tota la seva "confiança, sabent que respectarà a tot moment" la manera que els progenitors han tingut de "procedir des que tot aquests tràgics fets es van produir".

"Ben representats"

«Difícilment ens podem sentir representats per aquestes dues iniciatives, si a més desconeixem quines són les intencions o el posicionament que tenen. Penso que si ens haguessin volgut ajudar-nos, s'haurien d'haver comunicat amb nosaltres o amb el nostre advocat", insisteix.

Patricia Ramírez afirma que estan "ben representats" a través del seu lletrat i la fiscalia i mostra la seva preocupació perquè aquesta petició popular "s'allargui encara més el judici en el temps, i arribi a entorpir la línia d'acusació" que els representa i que "es puguin fer públics debats sobre aspectes que ja no són rellevants després de la pèrdua de Gabriel.

Per això, ha demanat als dos col·lectius que es retiri i deixin la família "actuar de la millor manera, que serà la que aconseguirà un judici just i una sentència d'acord amb l'atrocitat comesa".

D'altra banda, ha assegurat que en el seu cas i en d' Ángel Cruz, el «dolor no et deixa ni un sol minut i l'estat de frustració t'acompanya cada moment».

"No tot s'hi val"

"Així, per mitjà de la present demano ajuda novament perquè s'imposi el sentit comú i ens deixin actuar sempre dins de la llei amb la dignitat que correspon al nostre fill Gabriel. Com a mare seva, continuo protegint els seus drets sense cap mena de dubte", ha dit.

Assegura que no tot s'hi val i que els principis ètics i morals han de ser sempre "presents com a estendard en aquesta societat".

«Ell ja se n'ha anat i crec que en el dret a demanar que ens allunyem del més sòrdid, que ens eviti el dolor de fer públics detalls macabres i aspectes de la investigació que siguin psicològicament nocius", afirma.

Notícies relacionades

"Som conscients que s'aixecarà el secret, el cas hasigut molt mediàtic però penso que hi ha debats que s'han de fer al jutjat i no a la televisió , tenint en compte que el nostre fill és un menor i el 'pescaíto' de molta bona gent", ha afegit.

Per això demana, encara que sap que va ser un "brutal assassinat", que es permeti a la família "de deixar en la intimitat els detalls que puguin malmetre la seva imatge, i la nostra ànima i la de molta gent".