EN EL DIA DE LA MARE

Patricia al seu fill Gabriel: "M'agradaria creure en els miracles i viure't un minut més"

La mare escriu al seu fill assassinat a Almeria que somia amb la seva cara, gestos i el que li diria si el veiés una altra vegada

«Sé que t'alegrarà saber que amb el pare ens encarreguem que no s'esmenti la bruixa dolenta", li explica

20180309 jlr 3099

20180309 jlr 3099 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Patricia Ramírez, mare de  Gabriel Cruz, perl'assassinat del qual està empresonada Ana Julia Quezadaempresonada Ana Julia Quezada, ha escrit una carta dirigida al seu fill, amb motiu del Dia de la Mare, en què li expressa el desig de poder creure en miracles per poder viure'l "un minut més".

"Ara sona (...) ‘Glòria a ti' de Rosario. L'escolto i de sobte em ve al cap confessar-te que sé que he de viure amb els teus records. Però hi ha una part de mi que espera tornar a veure't, escoltar-te, sentir-te, més enllà, en un miracle. ¡Déu meu! Com m'agradaria creure en els miracles i viure't un minut, només un minut més," diu en la missiva remesa als mitjans.

Demanant-li ‘carícies'

Patricia reconeix que hi somia i que pensa que es quedaria "atònita" observant el nen, deixant que marqués el "temps" i memoritzant els seus "milers d'expressions en pocs segons". "Si continuo somiant veig la teva careta i ulls tendres, alhora que t'apropes demanant-me que t'acariciï, deixant aflorar la teva tendresa i puresa. Imagino com t'abraçaries i segur que t'ncongiries com un paquetet entre els meus braços i em parlaries, primer trist, dient-me com em trobes a faltar i el que esperes que faci per tu", escriu.

A continuació, la mare reprodueix un suposat diàleg entre ella i el seu fill, en què aquest li diria, "eixerit" i amb veu d'entusiasme", que ha vist "milers i milers de peixos" i tothom escoltant ‘Girasoles', perquè tots l'estimen "molt". En aquest diàleg, l'infant confessa a la mare que va ser ell el que va enviar una caravel·la portuguesa a la costa d'Almeria que tant els "enamora" perquè sabés que està amb ella.

El silenci enamorat

"¡Ho sabia, mare! (em diries) perquè en parlàvem molt, i recorda que Víctor, el gran bussejador, ens va dir que era impossible veure-les al nostre mar. Crec que, després, es faria el silenci i ens miraríem. Et diria ‘t'estimo' i tu respondries: ‘Jo, més' –t'magino en to baixet i somrient‑, ‘infinit!', jo et respondria, ‘més infinit elevat a l'infinit'. Després ens quedaria el silenci enamorat i ens acomiadaríem".

Patricia assegura a la seva carta que vol continuar protegint el seu fill, el seu "somriure etern", principis, valors i la seva "alegria" en la seva "manera de viure". «Ho faig de diferents maneres, cuidant-me per estar forta i poder continuar caminant amb l'empenta necessària".

Gestos d'alegria i amor

"Sé que t'alegraria saber que, amb el papa, ens estem encarregant que no s'esmenti la bruixa dolenta, i farem tot el possible perquè no pugui fer mal mai més. Sabem que prefereixes veure gestos d'alegria i amor en què la teva essència es vegi reflectida", afegeix.

Notícies relacionades

Patricia també recorda al nen com va ser el dia de la mare de l'any passat i com porta el "braçalet negre" que li va regalar, així com que fa uns dies va trobar a casa seva un retrat de l'infant fet per un "senyor de la Corunya" que li va fer pensar que realment "hi ha persones que brillen en la foscor".

"No estic sola, fill meu, hi ha molta bona gent que ens ajuda des de diferents llocs, t'ajuden a tu i així ens protegeixen a tots. Segur que després de tot el que t'he explicat ja no t'estranya que s'escolti tant la cançó de ‘Girasoles'. Queda't tranquil i descansa. Està tot bé i demà serà un bon dia, fillet meu. Ens veiem en els nostres somnis", conclou.