Possible delicte

La Policia investiga la publicació de dades de la víctima de 'La manada'

En un comunicat, assegura haver cancel·lat 200 comptes

zentauroepp43088165 manada barcelona180426194235

zentauroepp43088165 manada barcelona180426194235 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de conèixer-se la sentència del judici a ‘La manada',les xarxes es van inundar de missatges de suport a la víctima i d'indignació pel veredicte. No succeïa així de rotundament a dos dels fòrums més grans d'Espanya: Forocoches i Burbuja.info, on es van publicar durant unes hores suposades dades personals de la víctima. La resposta d'aquests fòrums ha sigut molt criticada. Fins i tot la Unitat de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional està analitzant si això pot ser constitutiu de delicte. Aquest divendres Forocoches ha trencat el seu silenci i ha anunciat que ha cancel·lat 200 comptes.

La mesura es produeix després de nombrosos tuits que han demanat a marques i empreses que deixessin d'anunciar-se a Forocoches, que té uns 700.000 usuaris registrats (Burbuja.info s'acosta als 100.000 ). També, després de les nombroses peticions a Change.org per tancar aquest fòrum.

Notícies relacionades

Al comunicat, des de Forocoches asseguren que "un reduït nombre d'usuaris de Forocoches i altres fòrums d'internet" es va limitar a filtrar diverses dades de la víctima del cas de ‘La manada' que prèviament havien difós 

diversos mitjans nacionals. "No obstant això, hem de subratllar que durant tota la setmana s'ha donat total prioritat i s'ha actuat de la manera més eficient possible, retirant qualsevol contingut detectat o notificat i bloquejant els comptes de gairebé 200 usuaris", afegeixen, i apunten que "no és lògic ni realista valorar tota una comunitat pel que puguin realitzar algunes persones que no representen l'esperit ni la realitat" del fòrum.