GUARDÓ D'EL PERIÓDICO

Comencen les votacions del Català de l'Any 2017

Els lectors poden votar per qualsevol dels 10 candidats proposats pel PERIÓDICO

Els tres més votats passaran a la fase final, que culminarà el 29 de maig amb la gala al TNC

jcarbo43167157 catala any180503194537

jcarbo43167157 catala any180503194537

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El Català de l'Any, el guardó que cada any lliura EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, inicia avui divendres, 4 de maig, una nova edició, la divuitena de la seva història. Avui comença el període de votacions que culminarà el 29 de maig amb la gala de lliurament que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya. Durant aquestes gairebé quatre setmanes, els lectors del diari poden votar qualsevol dels candidats a obtenir la distinció (informació al web www.cataladelany.cat). El Català de l'Any premia tant trajectòries professionals com perfils que hagin tingut una especial rellevància durant l'any en qüestió, per la qual cosa el ventall de candidatures possibles és molt ampli.

Aquest any la llista de personatges que presenta EL PERIÓDICO està composta pels següents noms: Maria del Mar Bonet, Manola Brunet, Òscar Cadiach, Ona Carbonell, Isabel Coixet, Jordi Cruz, Xavier Pascual, Josep Maria Pou, Carme Pigem i els seus socis de l'estudi de RCR Rafael Aranda i Ramon Vilalta, i Carla Simón. Del 7 al 16 de maig, EL PERIÓDICO publicarà entrevistes o perfils dels 10 candidats perquè els lectors tinguin més elements de judici per valorar les candidatures.

Una gala excepcional

D'entre aquestes deu propostes sortirà, per votació popular, la terna de finalistes que protagonitzaran, a partir del 18 de maig, la fase final de votacions. En aquell moment es posaran els marcadors a zero i es començarà una nova ronda de votacions en què els lectors hauran de triar-ne un dels tres. Aquesta fase final començarà el 18 de maig i es prolongarà fins al migdia del dia de la gala, és a dir, el dimarts 29 de maig, moment en què un notari aixecarà acta del resultat de les votacions i introduirà el nom del guanyador en un sobre segellat. El mateix dimarts a la nit es revelarà el nom del guanyador a la gala que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya.

Aquest any la gala serà excepcional ja que servirà també per revelar el guanyador de l'edició anterior, que va haver de ser ajornada per imperatius logístics d'EL PERIÓDICO. Els tres finalistes del Català de l'Any 2016 van ser Francisco Ibáñez, Oriol Mitjà i Manel Pousa, el pare Manel. El notari Lorenzo Valverde, que va aixecar acta del resultat de les votacions, ha custodiat durant tot l'any el sobre que conté el nom del guanyador que s'obrirà també la nit del 29 de maig

Vies de participació

Els lectors poden fer arribar les seves propostes per tres vies: web (www.cataladelany.cat), telèfon (trucant al 905 855 803 - Cost de la trucada 1,45€ des de xarxa fixa i de 2,00€ des de xarxa mòbil, IVA inclòs. Servei ofert per Eurostar Mediagroup, Apartat de Correus 9014 Madrid) i SMS (enviant un missatge al 25589 amb la paraula CATALA seguida d'un espai i el nom de la personalitat que es proposa –Servei prestat per Alterna Project Marketing, info@a-p-m.es, 902 210 230, cost 1,45€, IVA inclòs). Aquestes seran les vies de participació per votar les propostes. Al web s'explica el funcionament de les diferents fases i les diferents opcions de votació.

 Subscripció gratuïta

Tots els usuaris que participin en l'elecció del Català de l'Any a través del web (www.cataladelany.cat), en qualsevol de les dues fases, podran gaudir d'una subscripció gratuïta per un període d'un mes a l'edició digital d'EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

No es restringiran els vots a través de SMS o telèfon però sí els del web, on s'establirà una limitació d'un vot diari per cada usuari registrat.

El reconeixement del Català de l'Any es distingeix d'altres premis perquè són els ciutadans els que, amb els seus vots, decideixen qui és el vencedor. Va ser el suport popular que va impulsar fins al primer lloc del podi el comunicador Joaquim Maria Puyal, a l'oncòleg infantil Josep Sánchez de Toledo, l'oceanògrafa Josefina Castellví, la religiosa activista Sor Lucía Caram i Òscar Camps, director de l'oenagé Proactiva Open Arms, vencedors en l'últim lustre.

ELS 10 CANDIDATS

Manola Brunet

Doctora en climatologia  

Isabel Coixet

Directora de cinema amb projecció internacional Directora de cinema amb projecció internacional

Jordi Cruz

‘Masterchef' triestrellat ‘Masterchef' triestrellat

Carla Simón

Directora novella