DESTACATS DEL DIA

El 'violador de la Verneda' surt de la presó no rehabilitat i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp14888074 politica eta decreta un alto el fuego permanente  general y 180502145706

zentauroepp14888074 politica eta decreta un alto el fuego permanente general y 180502145706

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) El 'violador de la Verneda' ha sortit de la presó a primera hora d'aquest dijous malgrat l'alt risc de reincidència. Gregorio Cano ha passat 20 anys a la presó però no està rehabilitat.

Gregorio Cano, en sortir de la presó de Can Brians. / ALBERT BERTRAN

2) ETA comunica per carta a diversos agents la decisió de desmantellar "completament" les seves estructures. En vigílies de la trobada internacional que emmarcarà el final de la banda, l'organització certificarà aquest dijous la seva desaparició.


3) Artadi, ¿el pla D? Esquerra i Jordi Sànchez avalen la investidura de la portaveu de JxCat, en espera que Puigdemont la ungeixi com a successora aquest dissabte a Berlín.

BERNAT VILARO (ACN) / Albert Batet, Elsa Artadi, Carles Puigdemont i Josep Costa, el 18 d'abril a Berlín. / 


Notícies relacionades

4) L'Eurocambra i l'ONU arremeten contra la sentència de ‘La manada'. "Necessitem lleis que s'apliquin de forma correcta", afirma la comissària de justícia, Vera Jourová. També ahir van transcendir nous àudios dels joves abans i després de l'agressió: «‘El Prenda' està supersortit", se'ls sent dir.


5) El PP espera en tensió la decisió de Rajoy, després de la dimissió de Cifuentes. El president ha d'elegir les dues persones que dirigiran l'Executiu i el partit a Madrid fins al 2019.

JOSÉ LUIS ROCA / Cospedal i Santamaría segueixen el lliurament de medalles de la Comunitat de Madrid. Els separa una cadira, la del president interí, Ángel Garrido, que va ser a l'estrada la majoria de l'acte. /