'Finding Fariña': per llegir l'obra prohibida a través del 'Quixot'

L'Associació de Llibreries de Madrid busca una manera de burlar la censura

zentauroepp42235813 180221091510

zentauroepp42235813 180221091510

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El segrest del llibre FariñaFariña de Nacho Carretero sobre el narcotràfic a Galícia, a més de disparar les vendes de l'obra, ha alimentat originals iniciatives per burlar la censura i en defensa de la llibertat d'expressió. Una d'aquestes iniciatives és la que ha ideat l'Associació de Llibreries de Madrid a través de l'eina digital Finding Fariña,Finding Fariña una pàgina que rastreja les 80.000 paraules del Quixot per reconstruir l'obra de Carretero. 

Notícies relacionades

La pàgina, de forma automàtica, analitza l'obra de Carretero i busca quines paraules coincideixen amb la gran obra de Cervantes. Les extreu, una a una, perquè es pugui conèixer la història prohibida. Segons els llibreters de Madrid, aquesta és "una forma de defensar la llibertat de premsa i la llibertat d'expressió i de fer un recordatori que hi ha llibres que no es poden fer callar".

L'Associació de Llibreries de Madrid subratlla que la prohibició de venda de Fariña és una mesura extrema i anacrònica" i que mai es podran censurar els "drets del lector".