INDICI DE PREMEDITACIÓ

Ana Julia va cavar un forat per enterrar el Gabriel abans de matar-lo

L'acte del jutge destaca que l'autora confessa del crim va manifestar "una malvada voluntat dirigida especialment a assegurar la comissió del crim"

zentauroepp42498866 rodalquilar  almer a   13 03 2018  ana julia quezada junto a180314140629

zentauroepp42498866 rodalquilar almer a 13 03 2018 ana julia quezada junto a180314140629 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

L'assassina de Gabriel Cruz "va expressar la seva intenció de desfer-se del cos del nen en un hivernacle". Així es desprèn de l'acte dictat pel magistrat Rafael Soriano, titular del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. L'escrit també recull que l'autora confessa del crim va cavar un forat a la finca de Rodalquilar abans d'emportar-s'hi el xaval i el va asfixiar "amb les seves pròpies mans fins a causar-li la mort".

El jutge qualifica d'"inqüestionable" la participació d'Ana Julia en la mort del Gabriel davant "les aclaparadores proves existents", de les quals infereix "una malvada voluntat" per part de l'assassina "dirigida especialment a assegurar la comissió del crim". 

També considera acreditat que la dona "va aprofitar un moment temporal en què sabia que es trobaria a soles amb el nen i que l'àvia paterna no el podria controlar, per mitjançant engany o promesa de tornar-lo aviat a jugar amb els seus cosins, traslladar-lo fins a un lloc apartat i aïllat" per executar el crim "tranquil·lament".

Notícies relacionades

L'acte recalca la "falta de sentiments i humanitat" de l'assassina i destaca la seva "malvada voluntat" per despullar parcialment el cos del Gabriel, "traslladant-lo al jardí, on prèviament havia fet un forat amb una pala, i enterrar-lo a continuació".

El jutge subratlla l'esforç d'Ana Julia per crear-se una coartada després de l'assassinat i mantenir-la en el temps: "Es va quedar a la finca de Rodalquilar fent unes tasques de pintura que li servissin de coartada, per posteriorment traslladar-se a Las Hortichuelas i, sense reconèixer el crim comès, donar una falsa aparença de preocupació per la desaparició i la sort del nen, engany que va mantenir al llarg dels dies, augmentant-lo fins al punt de col·locar ella mateixa una peça de roba del menor enmig de la recerca".