A Kenya

Uns metges obren per error el cervell a un pacient

Es tracta d'un home amb una simple ferida que va ser confós amb un altre que tenia un coàgul

zentauroepp42363654 activists protest against unethical conduct by the staff and180302141544

zentauroepp42363654 activists protest against unethical conduct by the staff and180302141544 / THOMAS MUKOYA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Diversos metges han sigut suspesos al principal hospital públic de Kenya, el Kenyatta National de Nairobi, després de practicar per error una cirurgia cerebral a un home que no la necessitava, informen avui mitjans locals.

Es tracta d'un pacient que tenia una ferida al cap que només requeria cures d'infermeria, però que era a la mateixa sala que un altre amb un coàgul al cervell, segons explica avui el diari Daily Nation.

Els metges no es van adonar de l'error fins que ja feia diverses hores que el pacient era al quiròfan, quan van veure que no hi havia cap coàgul.

Els fets van passar diumenge, però no va ser fins dijous a la tarda que la gerència de l'hospital va decidir suspendre el cirurgià, l'anestesista i dues infermeres pel cas.

Tot i ser un dels pitjors casos de mala praxi mèdica del país, segons el diari, tots dos pacients es troben bé.

Un simple adhesiu a les bates

El fet va passar, segons sembla, perquè l'única manera que té l'hospital d'identificar els pacients és un adhesiu a les bates dels pacients i hi podria haver hagut un error al posar-los aquestes etiquetes.

A més, el cirurgià no veu el pacient abans de la cirurgia, sinó que espera que entri a la sala per procedir a l'operació.

Notícies relacionades

El sistema de salut públic de Kenya afronta grans reptes i deficiències, ja que, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) referides al 2010, el país només té 14 llits d'hospital per cada 10.000 habitants.

A més, la falta de material fa que hi hagi una màquina de tomografies -escàner- per cada 4 milions d'habitants i una unitat de radioteràpia per cada 50 milions, en un país amb prop de 45 milions de persones, segons dades de l'OMS del 2013.