INVESTIGACIÓ POLICIAL

Assassinat pel territori: Nomads contra Renegados

L'homicidi de què acusen dos 'àngels de l'infern' es va cometre per mantenir l'estatus i el control a la seva zona d'influència

Els agressors es van quedar amb la jaqueta de la víctima a manera de trofeu

zentauroepp41938989 una dotaci  dels mossos d esquadra a l entrada de la seu del180207095806

zentauroepp41938989 una dotaci dels mossos d esquadra a l entrada de la seu del180207095806 / Norma Vidal

2
Es llegeix en minuts
Albert Segura

Els Mossos d’Esquadra acusen tres dels detinguts en l'operatiu portat a terme dimecres contra la banda motard Àngels de l'Infern d'haver assassinat un motard d'un grup rivalmotard , els Renegados. Els fets haurien passat al setembre entre les localitats de Sabadell i Castellar del Vallès, i haurien acabat amb una brutal pallissa que va provocar la mort de l'home.

 Els fets es remunten al 24 de setembre del 2017, quan dos motards del grup Renegados es dirigien a la localitat de Castellar del Vallès per participar en el festival Speed Fest, vinculat al món del motor. Quan circulaven per la Gran Via de Sabadell, un altre motard dels Àngels de l'Infern els va interceptar i els va increpar en reiterades ocasions, i els va seguir en el seu recorregut.

Una vegada arribats al municipi de Castellar, l'agressor va obligar els dos renegados a aturar-se al polígon Pla de la Bruguera, on tots van baixar de les motos i es van embrancar en una baralla. L'agressor va treure una navalla i els va atacar, moment en què un dels assaltats va aconseguir tornar a pujar a la moto i fugir del lloc.

Bat de beisbol

Enmig de la baralla, dos motoristes dels Àngels de l'Infern van arribar al lloc i es van sumar a la brutal agressió contra la víctima, a qui van pegar amb pals i presumptament bats de beisbol, els mateixos que els Mossos d’Esquadra van requisar en el registre que van portar a terme dimecres a la seu de Sabadell. Una vegada va caure inconscient, li van prendre l'armilla on es llegeix el nom del col·lectiu a manera de trofeu. El motorista que va aconseguir escapar-se del lloc va avisar els serveis d'emergències, i una ambulància del SEM va arribar al lloc de l'agressió i va traslladar la víctima, encara viva, a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell amb politraumatismes per tot el cos, també al cap. Posteriorment, va ser traslladat a l'Hospital de Granollers, on finalment va morir, el 9 de desembre, a causa de les ferides rebudes.

La Unitat Central de Bandes Criminals dels Mossos d’Esquadra va assumir la investigació i va identificar els presumptes autors de l'agressió, membres de la secció Nomads dels Àngels de l'Infern de Sabadell. La investigació va vincular l'agressió i els sospitosos amb les accions violentes que la banda motard porta a terme en determinades ocasions per mantenir el seu estatus preeminent respecte a la resta de clubs de motoristes presents al territori i mantenir el control sobre les seves activitats.

Altres indagacions

Però la investigació no va quedar únicament en l'agressió mortal, també va permetre obrir una segona via centrada en l'activitat il·legal que el col·lectiu portava a terme vinculada amb el cultiu i la comercialització de marihuana, i que s'estenia a personal de fora de l'organització. L'activitat se centrava sobretot a la comarca del Baix Llobregat, on actuaven com a intermediaris.

Notícies relacionades

Finalment, l'operatiu va culminar dimecres passat amb registres a 12 locals i la detenció de 19 persones. Es van intervenir unes 600 plantes de marihuana premsada, cocaïna preparada per ser distribuïda, una arma de foc llarga i munició de diversos calibres, així com material i simbologia del club. A Sabadell també es van intervenir peces de roba i els cascos que portaven els investigats en el moment de l'assassinat, així com un bat de beisbol que es podria haver fet servir en l'agressió.

Entre els detinguts hi ha quatre membres dels Àngels de l'Infern als quals se'ls imputen els delictes d'assassinat, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Cinc dels arrestats passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell.