'Uneix-te a la manada', el lema d'obertura d'una disco de Cornellà

La sala Phant retira la imatge de les xarxes al cap de poc de fer-se pública

zentauroepp41872580 tweeter unete a la manada180201142852

zentauroepp41872580 tweeter unete a la manada180201142852

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una discoteca de Cornellà de Llobregat ha desfermat la polèmica a l'anunciar la seva inauguració amb el lema ''Uneix-te a la manada', el sobrenom amb què es coneix el grup d'acusats de violar una noia als Sanfermines del 2016.

"Queden pocs dies perquè t'uneixis a la manada", deia el cartell en què apareixia una noia amb el missatge "us espero" i amb un número de telèfon esborrat.

Els responsables d'aquest, la sala Phant, l'han esborrat de les seves xarxes socials després que l'emissora RAC-1 fes pública la difusió de la imatge.

No obstant, segueixen mantenint un altre cartell similar en què apareix una noia amb poca roba, en actitud provocativa i el següent missatge: "Paula també us espera dissabte a la inauguració. Benvinguts a la manada". 

L'Ajuntament de Cornellà ja ha anunciat que portarà als tribunals la discoteca per atemptar contra la dignitat de les dones.

"Aquesta mena de publicitat és ofensiva, denigra la dona i la relega a ser només un objecte sexual, a més d'incitar a la violència masclista i la discriminació", ha afirmat el consistori en un comunicat aquest dijous, en què també considera que la publicació "pot ser constitutiva de fets punibles" --segons l'article 150 del Codi Penal--, ja que els anuncis, per bé que ja han sigut retirats, contenien un missatge sexista i vexatori.

Notícies relacionades

A més de denunciar, l'ajuntament portarà el cas davant l'Observatori d'Igualtat de Gènere de la Generalitat i farà un seguiment de l'activitat de la discoteca: "No tolerarem ni ens mantindrem impassibles davant aquest tipus d'accions", ha assegurat la tinenta d'alcalde de Cultura i Igualtat, Rocío García.

La discoteca ha fet servir aquesta expressió en almenys dues imatges, que han recollit alguns usuaris de les xarxes socials abans que fossin esborrades, amb frases com: "Queden pocs dies perquè t'uneixis a la manada" -en referència a la seva obertura-, i 'Benvinguts a la manada'.