Anar al contingut

Multes d'entre 10.000 i 187.000 euros per assetjament discriminatori en el cas de les hostesses del Trofeu Godó de tennis

Inspecció de Treball aixeca una acta d'infracció molt greu contra Schweppes i l'agència

Multes d'entre 10.000 i 187.000 euros per assetjament discriminatori en el cas de les hostesses del Trofeu Godó de tennis

periodico

Inspecció de Treball ha aixecat una acta d'infracció molt greu contra l'empresa Schweppes i l'agència d'hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe d'un grup de dones contractades durant el Trofeu Godó de tennis, cosa que derivarà en multes d'entre 10.000 i 187.000 euros.

Aquest organisme dependent de la Generalitat, que vetlla pel compliment dels drets laborals, ha decidit multar les dues empreses després d'escoltar les diferents parts arran d'una denúncia presentada pel sindicat UGT el mes de maig passat.

Aquest sindicat va portar davant la Inspecció la situació laboral sexista i la falta de protecció de la salut de les vuit dones contractades per l'empresa Schweppes com a hostesses al Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó de tennis.

Durant aquest esdeveniment esportiu, les hostesses van haver de treballar a l'aire lliure vestides amb minifaldilla i màniga curta malgrat que plovia i les temperatures es van situar per sota els 10 graus. Les hostesses van denunciar que van treballar en aquestes condicions fins i tot quan havien passat la nit anterior amb febre i estaven malaltes.

Segons ha informat la UGT en un comunicat, Inspecció de Treball ha determinat imposar una multa a les dues empreses per infraccions molt greus, a les quals els corresponen multes d'entre 10.000 i 187.000 euros, en funció del nivell que s'apliqui.

A més, Inspecció de Treball també ha requerit el Reial Club de Tennis de Barcelona "perquè garanteixi la coordinació de les activitats empresarials en matèria de prevenció de riscos laborals al Torneig Comte de Godó".

La secretària d'Igualtat i Formació Professional de la UGT de Catalunya, Eva Gajardo, s'ha congratulat de la decisió d'Inspecció i ha lamentat que "estem molt acostumats a veure escenes de dones a qui se'ls posa en la situació d'ensenyar carn".

"Inspecció de Treball ha pogut constatar el que tothom va veure i que hem denunciat: la utilització que es va fer del cos de les vuit dones com a reclam publicitari al certamen del Trofeu Comte de Godó de Barcelona", ha subratllat.

0 Comentaris
cargando