05 d’abr 2020

Anar al contingut

rescat

Un vaixell amb 251 persones a bord naufraga a la costa oriental de les Filipinas

Les autoritats i l'Exèrcit han iniciat les tasques de recerca i rescat

Efe

Un vaixell amb 251 persones a bord naufraga a la costa oriental de les Filipinas

Un vaixell amb 251 persones a bord ha naufragat avui a la costa oriental filipina, han informat les autoritats de guardacostes, sense precisar el nombre de rescatats i desapareguts.

Les autoritats i l'Exèrcit filipí han iniciat les tasques de recerca i rescat, i asseguren desconèixer la raó de l'enfonsament.

El portaveu dels guardacostes, el capità Armand Balilo, ha assenyalat que l'embarcació de passatgers havia sortit aquest matí del nord de la província de Quezon -a la regió central del país- amb destí a l'illa de Polillo.

Cap a les 11.00 hora local (03.00 GMT), les autoritats han rebut la trucada d'emergència del ferri, identificat amb el nom MV Mercraft 3.

Balilo ha assenyalat en un comunicat que en el moment de l'accident 251 persones viatjaven al vaixell, amb capacitat per a 286. El director de la policia de Quezon, Rhoderick Armamento, ha declarat al diari Inquirer que la majoria dels passatgers han sigut rescatats, sense aportar més dades.

Les autoritats costaneres coordinen amb la Marina de les Filipinas les operacions de rescat, en què participen diversos avions militars i vaixells de pesca.

Els accidents marítims a les Filipinas provoquen cada any desenes de morts, la majoria en naufragis causats pel mal temps, l'incompliment de les normes de seguretat, el defectuós manteniment dels equips o la sobrecàrrega.

L'accident més greu en la història moderna de la navegació comercial a les Filipinas va passar el 1987, quan el transbordador Doña Paz va bolcar en aigües de Leyte després de col·lisionar amb un petroler i van morir 4.341 persones.