Vaga d'escombriaires a Madrid: 1.600 treballadors paren de forma indefinida

Els sindicats demanen una millora del salari i garanties per mantenir la feina

basura2252b

basura2252b

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats CCOO, UGT i CGT han convocat vaga indefinida del servei de recollida d'escombraries a la capital, que comença aquest dilluns a les 7.00 hores. Els representants dels 1.600 treballadors del servei argumenten que la posició de les empreses adjudicatàries amb vista a la negociació del nou conveni col·lectiu porta a la vaga.

L'Ajuntament ha intentat mediar en aquest conflicte entre adjudicatàries i treballadors.

El plantejament dels sindicats passa per una millora del salari i garanties de mantenir la feina. Així ho va reflectir el representant d'UGT, Miguel Ledesma, que va destacar de la "inquietud" per part dels treballadors que els canvis en els treballs de càrrega lateral, que abans feien tres treballadors i ara un, acabi en la pèrdua substancial de llocs de treball. Va afegir que l'oferta que proposen les empreses suposa una "disminució i retallada" de drets per als empleats del servei. 

Notícies relacionades

Els contractes de l'Ajuntament de Madrid per a la recollida d'escombraries estan repartits en tres lots, un amb l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), un altre amb la Unión Temporal de Empresas (UTE) UTRM2, composta per OHL, Valoriza, Ascan i Acciona, i un altre amb l'UTE entre Ferrovial i Urbaser.

L'últim contracte de recollida va ser firmat per l'actual equip de Govern.