Petició pionera

Un italià seropositiu s'enfronta a cadena perpètua per encomanar desenes de dones

La fiscalia estima que va arribar a mantenir unes 3.000 relacions sense protecció

analisis

analisis

2
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech

Cadena perpètua amb dos anys d'aïllament diürn per a un home de 32 anys que, fins i tot sabent que era seropositiu, va mantenir 3.000 relacions sexuals, segons s'estima, amb almenys 57 dones a les quals convencia per no usar cap protecció. És el que ha demanat la fiscal de Roma, Francesca Scavo, contra Valentino Talluto, durant un procés en què l'acusa d'"epidèmia voluntària i lesions greus". És la primera vegada a Itàlia que un fiscal demana una pena tan alta.

Una part de les 17 acusacions particulars que van ser admeses a la vista oral havia demanat que el procés se celebrés a porta tancada, però la jutge per a les diligències prèvies, Evelina Canale, ho va rebutjar adduint que "el procés té un específic interès social, i per això és just que es desenvolupi de manera pública".

Unes 30 de les dones que va freqüentar el jove ara també són seropositives, així com un nen que ara té tres anys, amb la mare del qual el jove va mantenir una relació mentre estava embarassada.

Contactes del mòbil

A més de no haver demanat disculpes a ningú, l'acusat tampoc no ha volgut indicar el nombre exacte de relacions i persones amb qui es va veure a partir del 2006 quan va saber que era seropositiu. Els magistrats han elaborat la xifra, que consideren “incompleta”, a partir d'una anàlisi del seu telèfon mòbil i trucant als números contactats per Talluto entre el 2013 i el 2015, encara que a la llista constaven només amb el nom del receptor.

"La nostra investigació és incompleta", ha admès la fiscal davant la impossibilitat de trobar totes les víctimes, entre les quals hi va haver estudiants, mestresses de casa i dones contactades en clubs de cites i mitjançant intercanvi de parelles. “No sabrem mai el nombre exacte de persones que ha contagiat”, ha dit.

Per aquesta raó la magistrada ha decidit no concedir “cap atenuant genèric”, i ha explicat que, a més, “Talluto s'ha tancat sempre en banda o ha dit mentides i mai ens ha revelat els cognoms dels noms memoritzats al mòbil”.

A través de les xarxes

Notícies relacionades

El jove usava generalment les xarxes socials per trobar els seves parelles, o bé freqüentava locals i clubs de cites. Per a les comunicacions usava l'àlies del cantant britànic Harty Style, fins a convèncer les dones perquè li donessin les seves adreces, a les quals enviava enormes rams de flors, i després seguia una cita. Sempre demanava relacions sexuals no protegides, adduint que estava bé. "Pots confiar, no tinc res, vaig passar unes anàlisis el mes passat", els deia a algunes, i a altres els deia que era "al·lèrgic al làtex" dels profilàctics.

Talluto va descobrir que era seropositiu el 2006, segons ha reconstruït la fiscalia, encara que a partir d'aquell moment va mantenir relacions sense protecció fins al 23 de novembre del 2016, dia en què va ser detingut.