VUIT DIES SENSE NOTÍCIES

Forestals i caçadors s'uneixen per buscar els joves a Susqueda

Bombers i Mossos busquen persones que coneguin bé el terreny al voltant del pantà

zentauroepp39887360 el gos especialista en detectar rastres en entorns aqu tics 170901095025

zentauroepp39887360 el gos especialista en detectar rastres en entorns aqu tics 170901095025 / Marina Lopez

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Persones de la zona i que coneixen el terreny, com caçadors, s'uniran aquest matí a la recerca dels dos joves desapareguts fa vuit dies al pantà de Susqueda, segons el cap de guàrdia dels Bombers a Girona, Joaquim Vilardell.

"Teníem, conjuntament amb els Mossos, una tasca que era examinar la pista des de la carretera fins on es va trobar el vehicle d'una manera més acurada, però per fer-ho necessitem gent que sigui coneixedora del territori", ha afegit Vilardell.

Així, "amb els ajuntaments de Susqueda i d'Osor hem convocat col·lectius de caçadors i d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per examinar aquests tres o quatre quilòmetres de carretera i pista, als dos costats, per intentar trobar alguna cosa que ens ajudi en la recerca".

De tota manera, Vilardell ha deixat clar que "s'hi uneixen voluntaris civils que els ajuntaments convocaran", però "no és una convocatòria massiva, sinó a través de l'ajuntament i escollim amb els Mossos els col·lectius" que hi participaran.

La pista del gos

Avui, seguiran amb les tasques subaquàtiques al voltant del cotxe, "de manera més detallada i més fina perquè tenim més gent, on ens ha marcat el gos, i en tot el recorregut que va fer el vehicle, des del pantà fins on va ser trobat".

Notícies relacionades

Els submarinistes pentinaran aquest divendres una extensió de 150 metres del pantà de Susqueda, on gossos especialitzats en la recerca de persones van detectar ahir rastres humans.

Els submarinistes baixaran fins a 35 metres de profunditat en una zona pròxima al lloc on es va trobar enfonsat el cotxe en què viatjava la parella desapareguda al pantà dijous passat.