A L'ESTACIÓ DE L'AVE

Detingut el regidor que va gravar amb el mòbil un home en un lavabo

Els Mossos troben material comprometedor a l'ordinador del polític

El PPC va expulsar del grup Diego Borrego, que segueix al consistori de Figueres

abertran39527271 el regidor diego borrego  al sector on s ubiquen els no adcr170802144133

abertran39527271 el regidor diego borrego al sector on s ubiquen els no adcr170802144133

2
Es llegeix en minuts
ACN / Girona

Els Mossos d'Esquadra han detingut el regidor de Figueres Diego Borrego en el marc d'una investigació oberta al maig per les gravacions al lavabo de l'estació de l'AVE a Girona.

En compliment d'un exhort del jutjat que porta el cas, la policia ha anat aquest dimecres a casa del regidor per inspeccionar el contingut del seu ordinador i descarregar els seus arxius.

Ha sigut llavors quan els Mossos haurien descobert material compromès, i per això s'han emportat detingut Borrego a la comissaria. De moment, no se sap quins delictes se li imputen, però sí que ha transcendit que el cas ha sigut assumit per l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos a Girona. Borrego, a qui el PP va expulsar del partit, està imputat per haver gravat amb el mòbil un usuari del lavabo de l'estació de l'AVE a Girona.

Al vàter del costat

Els fets es remunten a l'11 de maig, un dijous. Aquella tarda, un home que feia les seves necessitats en aquell lavabo va denunciar que Borrego l'estava gravant amb el mòbil. El denunciant va dir que havia descobert el regidor -que llavors formava part del PPC- quan el filmava des del vàter del costat. L'home va sortir del lavabo, va avisar el vigilant de seguretat i va denunciar els fets als Mossos.

Borrego va poder tornar a casa aquell dia, però l'endemà va ser citat per prestar declaració a la comissaria en qualitat d'imputat. El regidor va assegurar llavors que tot es devia a un malentès. Segons va declarar, l'aparell li va caure a terra mentre era al lavabo amb el portàtil a les mans. Va afegir que, quan es va ajupir per recollir-lo, l'altre usuari es devia pensar que l'estava gravant. El regidor ja va entregar el mòbil als Mossos perquè fessin el buidatge.

Com a conseqüència d'aquests fets, el PPC va suspendre Borrego d'afiliació i va encarregar al Comitè de Drets i Garanties del partit que obrís un expedient informatiu. Al ple del juny de l'Ajuntament de Figueres, el regidor es va veure obligat a passar al grup mixt. Borrego, que fins llavors havia sigut el número 2 del PPC a la ciutat, va criticar la decisió amb l'argument que no se li havia respectat la presumpció d'innocència.

Buidatge de l'ordinador

Notícies relacionades

El cas va caure en mans del Jutjat d'Instrucció número 2 de Figueres. En el marc d'aquesta investigació, el jutge va emetre un exhort en què reclamava que s'anés a casa del regidor i li buidessin l'ordinador per comprovar si conservava arxius comprometedors.

Aquest dimecres al matí, al voltant de les 9.30 hores, la secretària judicial s'ha presentat al domicili de Borrego. L'acompanyaven agents dels Mossos, que s'han encarregat d'analitzar l'ordinador del regidor. Ha sigut llavors quan s'ha descobert el material.

Temes:

Figueres PPC