Efectes col·laterals

Mil persones han perdut l'avió per les cues al Prat

Molts enlairaments s'endarrereixen per esperar els passatgers atrapats als controls

Les aerolínies afirmen que la situació projecta una "imatge negativa d'Espanya a l'exterior"

zentauroepp39433299 el prat 24 07 2017 colas para pasar el control de seguridad 170725082933

zentauroepp39433299 el prat 24 07 2017 colas para pasar el control de seguridad 170725082933 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'Associació de Companyies Espanyoles de Transport Aeri (ACETA) ha mostrat aquest dimarts la seva preocupació per les cues en els filtres de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat i ha exigit l'adopció urgent de mesures que evitin que aquesta situació s'agreugi a l'agost.

Les llargues cues als controls de seguretat estan impactant en les operacions de les companyies aèries que, en molts casos, han d'endarrerir les sortides per esperar els passatgers atrapats als controls.

"Companyies com Vueling, líder a l'aeroport del Prat, s'estan veient obligades a endarrerir més del 30% dels seus vols perquè en alguns hi falten fins a 50 passatgers", assegura l'ACETA, que calcula que, tot i els endarreriments en les sortides, unes mil persones no han pogut embarcar des que el 24 de juliol es van començar a registrar aquestes incidències.

Operacions afectades

L'ACETA, l'associació de la qual formen part les aerolínies Air Europa, Air Nostrum, Binter Canarias, Canair, Evelop, Iberia, Iberia Express, Naysa i Vueling, considera que el conflicte entre els treballadors i la direcció de l'empresa Eulen Seguridad està causant "un greu perjudici" als passatgers del Prat i projecta una "imatge negativa d'Espanya a l'exterior".

L'entitat que presideix Antonio Pimentel adverteix que aquests problemes es poden agreujar a partir del dia 4 d'agost, data en què està previst que comencin aturades parcials divendres, diumenges i dilluns per part dels treballadors d'Eulen Seguridad, concessionària dels controls de seguretat del Prat.

Impacte negatiu

"Aquests problemes poden tenir un impacte molt negatiu en la imatge i l'activitat turística del país, ja que quatre de cada cinc turistes opten per l'avió com a mitjà de transport per visitar Espanya, i Barcelona és un dels destins preferits", ha subratllat l'ACETA.

Notícies relacionades

L'associació ha fet una crida a totes les parts implicades perquè sigui possible recuperar com més aviat millor la normalitat a l'aeroport barceloní.

"S'ha de posar fi de manera immediata a les esperes i aglomeracions de passatgers a les instal·lacions del Prat", ha insistit l'entitat, que considera que aquesta situació no es pot prolongar "ni un dia més".