Un potent terratrèmol sacseja l'illa grega de Kos i deixa dos turistes morts

El terratrèmol, de 6,7 graus a l’escala de Richter, ha causat nombroses destrosses  / COSTAS BALTAS

1
Es llegeix en minuts

EFE

Quan a penes intentava recuperar-se dels estralls turístics que ha deixat la crisi de refugiats, la idíl·lica illa de Kos s'ha vist sotragada aquesta matinada per un terratrèmol d'una magnitud de 6,4 en l'escala de Richter que ha deixat dos turistes morts i més d'un centenar de ferits. A les 01.31 de la matinada hora local (22.31 GMT), el sisme, amb epicentre a Kos i el balneari turc de Bodrum, a uns 10 quilòmetres de profunditat, va fer estremir durant gairebé mig minut l'illa.

Segons mostren les imatges transmeses pels mitjans locals, en qüestió de pocs minuts es van ensorrar parcialment o totalment una sèrie d'edificis antics, entre ells el minaret de la mesquita o parts de les esglésies de San Nicolás o d'Ayía Paraskevi.

Dos turistes, un suec de 27 anys i un turc de 39, que eren en un cèntric bar, van morir al desplomar-se el sostre de l'establiment.

Notícies relacionades

Noranta persones van haver de ser ateses als hospitals, de les quals 75 van poder sortir després de rebre primers auxilis.

De les 15 restants que estan ingressades amb lesions, cinc han sigut o seran traslladades a altres hospitals fora de l'illa, concretament a l'hospital universitari d'Heraclión a l'illa de Creta, i al d'Elefsina, a prop d'Atenes.