DENUNCIEN UNA "EXPLOTACIÓ DESMESURADA"

Protesta submarina d'uns 70 bussejadors per la preservació de les Illes Formigues

Reclamen que es comenci a aplicar el PEIN aprovat el 2006 i que regula les activitats en la zona

Uns 70 bussejadors protesten submergits al mar per la preservació de les illes Formigues. / ACN / RAMON CASABAYÓ

1
Es llegeix en minuts

Uns 70 bussejadors van protestar dissabte en una manifestació submarina que es va fer davant les illes Formigues, situades entre Calella de Palafrugell i Palamós (Baix Empordà). El motiu ha sigut denunciar "l'explotació desmesurada" que pateix aquest paratge per part de coralers, aficionats a la pesca esportiva i participants en concursos de submarinisme, entre altres.

Des de la l'Associació d'Amics de les Illes Formigues reclamen que es comenci a aplicar el Pla d'Espais d'Interès Nacional (PEIN), aprovat el 2006 i que regula les activitats que es porten a terme a la zona. El president de l'entitat, Jordi Sistach, explica que han portat a terme l'activitat d'aquest dissabte per denunciar que fa temps que les Formigues reben "una pressió molt gran per part de diversos col·lectius que deterioren el paratge" i assegura que mantindran les protestes si no s'hi posa solució. Sistach també afirma que s'ha de limitar l'activitat, perquè "el mar ho reclama"

NO S'APLICA EL PEIN

Notícies relacionades

Amb una pancarta on es podia llegir 'Soc fràgil. Estima'm', membres de l'entitat s'han manifestat, sota l'aigua, en protesta per l'explotació que diversos col·lectius realitzen en aquest paratge. Els manifestants asseguren que hi ha massa activitat a la zona i exigeixen a la Generalitat i els ajuntaments que apliquin el PEIN que es va aprovar fa 11 anys i que regula les activitats. Jordi Sistach, president de l'associació, explica que amb aquesta mobilització pretenen implicar tota la societat i demana que "es prengui consciència" de la importància de mantenir un paratge natural com les illes Formigues.

En la manifestació submarina d'aquest dissabte hi van participar quatre grups de submarinistes de Llafranc, Palamós Calella de Palafrugell. Les protestes es mantindran si no hi ha un canvi d'actitud per part de l'Administració i es comença a regular l'activitat, ha afirmat el president de l'entitat organitzadora de la protesta.