Les agressions sexistes als Sanfermines ja són set

Quatre persones han sigut detingudes en els quatre dies transcorreguts de festes a Pamplona

fcosculluela39190808 a woman holds up a flag as she celebrates the  chupinazo   s170706202437

fcosculluela39190808 a woman holds up a flag as she celebrates the chupinazo s170706202437 / CESAR MANSO

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

Les agressions sexuals en els quatre primers dies dels Sanfermines ja són set, mentre que quatre persones han sigut detingudes per aquests fets. Les institucions navarreses mantenen la seva recomanació de denunciar qualsevol comportament que coarti la llibertat sexual de les persones o que suposi un atac sexista, a la vegada que alerta la ciutadania per impedir-los.

Dos dels detinguts ja han sigut jutjats. El primer, un barceloní de 34 anys, autor de tocaments en un bar el primer dia de la festa, va ser condemnat en un judici ràpid a una multa de 2.880 euros i a indemnitzar la denunciant amb 500 euros. I un altre detingut per tocaments a una dona, registrats diumenge en un bar de Pamplona, ha acceptat una condemna de vuit mesos de presó i 750 euros d’indemnització a la víctima per abús sexual.

FREGAMENTS I TOCAMENTS

L’acusat, francès, ha admès que quan la víctima abandonava els lavabos va aprofitar per acostar-s’hi per l’esquena per refregar-se contra ella i grapejar-li malucs i glutis. Un amic de l’agressor també ha sigut condemnat a una multa de 240 euros i una indemnització de 400 per un delicte lleu de lesions, ja que va agafar la noia pel coll quan es va iniciar una picabaralla al bar a l’intervenir-hi un acompanyant de l’agredida.

Notícies relacionades

En la reunió d’ahir de la Junta de Protecció Civil es va informar que en les últimes hores s’havien produït dues denúncies per abusos sexuals i una detenció relacionada amb una d’elles. Aquestes xifres se sumen a les cinc agressions sexistes més denunciades i als tres arrestos dels tres primers dies de festa. Per ara no hi ha hagut denúncies per agressions sexuals amb intimidació o ús de la violència.

L’acció de les institucions per acabar amb la sensació d’impunitat segueix donant fruits. En els primers dies de funcionament del punt d’informació s’han superat les 11.200 atencions.