13 detinguts a Barcelona en una operació internacional contra la Camorra

Mossos i Guàrdia Civil registren diversos domicilis en un dispositiu contra el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals

 Tretze persones han sigut detingudes a Catalunya en una operació internacional. / DANNY CAMINAL / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Tretze persones van ser detingudes ahir a Barcelona en una operació internacional contra el blanqueig de capitals procedents d’activitats delictives relacionades amb la Camorra napolitana. L’operació també va comportar arrestos a Itàlia (14) i Alemanya (2).

La fiscalia va informar en un comunicat que, entre els detinguts a la ciutat de Barcelona i altres localitats de la província, hi ha vuit italians, però també hi ha arrestats d’altres nacionalitats com espanyols, veneçolans, xilens o colombians.

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i els Mossos estan portant a terme aquesta operació, dirigida pel jutjat número 6 de l’Audiència Nacional, en què s’imputen als arrestats els delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i tràfic de drogues (cocaïna i haixix) en diversos països europeus.

Els agents van practicar 15 registres a Barcelona capital i la seva àrea metropolitana, en què van confiscar documentació física i en suport informàtic, igual que està passant en els dos registres d’Itàlia i els sis d’Alemanya.

A Barcelona, almenys dues persones van ser arrestades al cèntric carrer de Tamarit i el desplegament policial (en què participen agents de l’Europol i de la Guardia di Finanza italiana) es va portar a terme també al restaurant italià Assunta Madre, situat al carrer de Provença amb el passeig de Gràcia.

EMBARGAMENT PREVENTIU / En conjunt es van embargar preventivament béns relacionats amb el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals per un import de cinc milions d’euros.

Notícies relacionades

Autoritats judicials dels tres països treballen des de fa mesos en la investigació d’aquesta organització criminal, dedicada al blanqueig utilitzant nombroses empreses del sector de la restauració i compravenda de vehicles i joies, entre altres, a través d’una estructura de testaferros. En el transcurs de les indagacions, l’Equip Conjunt d’Investigació Espanya-Itàlia va confiscar 520 quilos de cocaïna i més de 450 quilos d’haixix i marihuana.

Els dispositius policials de cada país han sigut coordinats per l’Europol, que ha destacat efectius propis en cada un dels llocs on s’està executant l’operació, que continua oberta.