40è aniversari de la primera manifestació gai a Barcelona

La marxa reuneix 1.500 persones per reclamar sancions contra les agressions homòfobes

GRA188  BARCELONA  01 07 2017 - El movimiento LGBTI  agrupado en la Comision Unitaria 28j  convoco esta tarde una manifestacion en Barcelona para conmemorar la primera propuesta que se celebro hace 40 anos en Espana para reivindicar los derechos del colectivo y en el marco de los actos del Orgullo LGTBI  exigir que no se reviertan los logros conseguidos en estas cuatro decadas  EFE Andreu Dalmau

GRA188 BARCELONA 01 07 2017 - El movimiento LGBTI agrupado en la Comision Unitaria 28j convoco esta tarde una manifestacion en Barcelona para conmemorar la primera propuesta que se celebro hace 40 anos en Espana para reivindicar los derechos del colectivo y en el marco de los actos del Orgullo LGTBI exigir que no se reviertan los logros conseguidos en estas cuatro decadas EFE Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Unes 1.500 persones, segons xifres de l'Ajuntament de Barcelona, s'han manifestat aquest dissabte per commemorar el 40è aniversari de la pionera primera manifestació en defensa dels drets del col·lectiu gai a la ciutat. A les 600 persones que han iniciat la marxa a la plaça Universitat s'hi han anat sumant més participants fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on s'ha llegit el manifest de la comissió unitària 28 de juny dels col·lectius LGTBI que reclama la "activació" de la llei del Parlament de Cataunya 11/2014 que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i que preveu erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.  

El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha reclamat a la Generalitat que "acabi amb l'imaginari que la LGTBIfòbia és gratuïta i deixi clar que la llei s'ha de complir i s'ha de sancionar", a més de donar una atenció integral a les víctimes. Eugeni Rodríguez ha recordat casos recents com les afirmacions d'un capellà de l'Hospitalet o algunes agressions recents, com la que van rebre aquesta setmana dues dones en un bar d'Arbeca (Garrigues).

Notícies relacionades

Les banderes de l'arc iris han posat el color a l'acte, que s'ha celebrat a Barcelona de forma paral·lela al WorldPride 2017 de Madrid, incloent-hi una versió arc iris de l'estelada. En l'acte de Barcelona hi han participat l'alcaldessa, Ada Colau, i la diputada de la CUP Gabriela Serra. "Evidentment que s'ha de sancionar i que no es pot ser permissius amb comportaments homòfobs, però sobretot cal apostar per l'educació i els valors, i que no es vegi com una cosa excepcional perquè tots som persones diverses i qui cregui que és normal viu autoenganyat", ha subratllat Colau.

"Lluita per l'alliberament", "40 anys sortint al carrer per l'alliberament LGTBI", "Per un moviment LGTBI anticapitalista i combatiu, recuperem l'esperit de Stonewall" i "Som els vostres pares. Som les vostres mares. Estem al vostre costat" són alguns dels lemes que s'han exhibit en els nombrosos cartells que s'han lluït durant la manifestació.