LA IMATGE DE LES FORCES DE SEGURETAT

Mossos i policies locals harmonitzen els seus uniformes com a Policia de Catalunya

La nova vestimenta començarà a ser utilitzada a partir de finals del 2018

Els Mossos d’Esquadra i la policia local estrenen uniformes. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra i les 215 policies locals catalanes harmonitzaran a partir d'ara de forma progressiva els seus uniformes, que mantindran una línia gairebé idèntica amb petits detalls diferenciadors, amb l'objectiu de reforçar la seva imatge conjunta com a Policia de Catalunya.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presentat aquest divendres el nou model d'uniforme i ha anunciat que els Mossos el començaran a utilitzar a partir de finals del 2018 o principis del 2019, quan preveu que es llicenciïn els 500 agents de la promoció que té la intenció de convocar de forma immediata.

La nova vestimenta, que s'ha adaptat perquè les armilles antibales puguin anar per sobre de la jaqueta sense cridar l'atenció, seran de color blau fosc i en els Mossos d'Esquadra mantindran a les espatlles el seu color vermell corporatiu, mentre que en les policies locals aquestes franges seran de color groc fluor.

IMATGE CORPORATIVA

Jané ha destacat que aquests nous uniformes, que s'han acordat amb els ajuntaments després de més de dos anys de treball, reforcen el concepte de Policia de Catalunya, que el seu departament també vol potenciar a través d'un decret d'imatge corporativa, que es consensuarà amb el territori, per mantenir trets comuns en els vehicles policials i les comissaries.

Notícies relacionades

Un altre dels punts que està en estudi és que els agents dels Mossos i de les policies locals puguin tenir un número d'identificació (TIP) comú, sense renunciar al que ara tenen per separat, segons Jané.

"Avui és un dia històric", ha exclamat Jané, que ha insistit que l'harmonització dels uniformes de les policies locals i els Mossos, en els quals s'ha incorporat una petita senyera al lateral de la màniga esquerra, reforça una imatge conjunta de policia de proximitat i el missatge que són la "policia de les institucions pròpies de Catalunya".