La CUP denuncia davant Antifrau "conflictes d'interessos" del responsable d'Infància

El grup polític reclama una investigació sobre les activitats de Ricard Calvo que va difondre la CGT

zentauroepp39092023 ricard calvo170629215239

zentauroepp39092023 ricard calvo170629215239

1
Es llegeix en minuts
TERESA PÉREZ / BARCELONA

Els diputats de la CUP al Parlament de Catalunya Gabriela Serra i Benet Salellas han denunciat davant l'Oficina Antifrau possibles "conflictes d'interessos" del director de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo. Aquest grup polític ha explicat en un comunicat la "vinculació" de Calvo amb "empreses que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit sobre el qual ara està prenent decisions".

La CUP ha demanat a Antifrau que obri una investigació sobre aquestes activitats i realitzi un "estudi profund" sobre els possibles conflictes d'interessos entre aquest responsable de l'Administració i les entitats del tercer sector.

PETICIÓ DE DIMISSIÓ

Aquesta garrotada es produeix poc després que la UGT i les diputades Serra i Gemma Lienas, de Catalunya Sí que es Pot, critiquessin la gestió privada d'algunes entitats i fundacions en centres de menors tutelats per la Generalitat i el funcionament de les quals ha de supervisar l'Administració. 

Notícies relacionades

La CUP, com prèviament havia censurat la Confederació General del Treball (CGT) a principis de juny, ha remarcat que Calvo "ha sigut gerent de la fundació privada Resilis, que depèn en el 100% de Plataforma Educativa i que té una important participació de FASI" (Fundació d'Acció Social Infància). Plataforma Educativa és un gran conglomerat d'empreses que gestionen centres de menors tutelats per la Generalitat. El responsable d'Infància "també ha tingut responsabilitats a Plataforma Educativa com a tresorer i a FASI com a director adjunt", asseguren.

A principis de juny, el sindicat CGT va acusar Calvo d'"adjudicar i afavorir" el conglomerat de Plataforma amb contractes de més de 98 milions d'euros. El 13 de juny passat, el mateix dia que la CUP sol·licitava la dimissió de Calvo, "s'adjudicava un nou centre a Resilis per un import de cinc milions durant vuit anys", apunten fonts de la CGT. Poc després la consellera d'Afers Socials, Dolors Bassa, de qui depèn la direcció general, va elogiar el treball de Calvo, i va assenyalar: "No entenem aquesta forta bel·ligerància a demanar la seva dimissió, quan tothom sap que estem en una situació d'urgència en els temes d'infància”. I va sentenciar que el seu departament “va buscar el millor professional” per ocupar aquest càrrec.