Detingut un lleidatà per la mort del seu cunyat, trobat al maleter d'un cotxe a Barcelona

Un veí ha trucat als Mossos perquè del vehicle gotejava un fluid semblant a la sang

Una multa per impagament del parquímetre indica que el turisme va ser abandonat abans del 19 de juny

Trobat un cadàver al maleter d’un cotxe a Sants. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres un empresari carni d'Albesa (la Noguera) com a presumpte responsable de la desaparició del seu cunyat, Eduard Ardiaca, el cadàver del qual podria ser el cos trobat aquest divendres a l'interior d'un maleter d'un cotxe, que feia almenys quatre dies que estava aparcat en un carrer de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra, que treballen amb la hipòtesi que es tracti d'un homicidi, buscaven des de dimarts Ardiaca, que havia sigut vist per última vegada dilluns al seu cotxe, que coincideix amb el localitzat a Barcelona.

El vehicle és un Volkswagen Golf platejat, que estava estacionat al carrer de Béjar de la capital catalana. Al parabrisa ha aparegut una multa per impagament del parquímetre amb data del 19 de juny, un detall que indica que el conductor que va portar el cotxe fins allà ho hauria fet abans d'aquest dia.

L'avís l'ha donat el propietari del bar El Racó de l'Alfons, que primer ha notat la forta pudor que sortia del vehicle, aparcat a prop de l'entrada del seu local, i després ha observat que del cotxe gotejava un fluid vermell -"semblant a la sang"- que ha intentat netejar tirant-hi una galleda d'aigua a sobre. Agents dels Mossos s'han desplaçat al lloc, han obert el maleter i hi han trobat el cos sense vida d'un home, que feia uns quants dies que estava mort, segons confirmen fonts policials. 

Testimonis presencials expliquen que els policies han desplegat una lona i han tallat el pas de la circulació en aquest carrer. El jutge ha ordenat l'aixecament del cadàver cap a les tres de la tarda i el cotxe ha sigut retirat per una grua una hora més tard. 

IDENTIFICACIÓ I NATURALESA DE LA MORT 

Notícies relacionades

La primera missió dels investigadors serà identificar el cos. Ho faran a través de les empremtes dactilars, de la dentadura o de l'ADN que s'obtingui a partir de mostres del teixit orgànic. Aquest procés, que es porta a terme al laboratori, es complementa amb la comparació dels trets de la víctima amb les característiques de persones de qui s'hagi denunciat la desaparició recentment. 

La segona missió serà descobrir la causa de la mort. Aparentment, el més probable és que es tracti d'un homicidi, ja que ha aparegut dins del maleter. La primera anàlisi serà externa, per trobar signes de violència compatibles amb una arma de foc o arma blanca i contusions provocades amb algun altre objecte. En una segona fase també es buscarà si va ingerir alguna substància tòxica.