Mor un nen de 10 anys ofegat en una piscina a Vilanova i la Geltrú durant un casal

Es tracta del segon menor mort després de la nena de 4 anys que feia un curs de natació a Ripoll

A les platges catalanes ja han perdut la vida set persones aquest 2017

zentauroepp39008253 vilanova170622165028

zentauroepp39008253 vilanova170622165028

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Un nen de 10 anys ha mort ofegat aquest dijous al migdia a la piscina del Club Tennis Vilanova, de Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona), mentre participava en un casal d'estiu. Es tracta d'un menor d'origen marroquí que, com la resta d'alumnes catalans, acabava de finalitzar el curs escolar. Aquest dijous havia anat al primer dia de casal.

A les 12.23 hores, el nen ha aparegut flotant a la piscina, inconscient. El president del Club Tennis Vilanova, Alfons Chércoles, ha explicat que a les instal·lacions hi havia dos metges que han sigut els primers a socórrer el menor. Unes maniobres de reanimació que han continuat els equips del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tots els esforços, però, han sigut en va. 

Chércoles, llegint un comunicat, ha assegurat que la piscina compta amb els socorristes necessaris i que tots els menors estaven sota la tutela de monitors quan s'ha produït l'ofegament. En el breu missatge, ha afegit que lamenten "profundament" el succés i ha posat el club que dirigeix "a disposició de la família". Al seu torn, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en declaracions a l'ACN, ha mostrat la seva consternació pels fets i ha subratllat que es tracta d'un casal que s'organitza des de fa "anys" i que es porta a terme "amb les màximes garanties".

SEGON NEN 

Els agents dels Mossos d'Esquadra de Vilanova i la Geltrú han obert una investigació per aclarir les circumstàncies que han envoltat aquest ofegament. L'autòpsia del cadàver del menor serà clau per saber més sobre aquesta mort.

El 19 de maig va morir una nena de 4 anys a Ripoll durant un curs de natació en què participaven 25 menors més. La jutge que instrueix aquest cas manté imputats el responsable de la piscina i els quatre monitors que estaven a càrrec dels nens aquell dia per la suposada negligència comesa. 

SET MORTS MÉS A LES PLATGES

Notícies relacionades

Segons Protecció Civil, a les platges catalanes ja han perdut la vida set persones més durant el 2017. Encara que tres d'aquestes es van ofegar abans que comencés la campanya d'estiu, el 15 de juny, que és quan s'activa la vigilància dels socorristes. Només dissabte passat van morir tres persones: un home espanyol de 39 anys (Sant Carles de la Ràpita), una dona alemanya de 79 anys (Platja d'Aro) i un home francès de 80 anys. Dilluns també es va ofegar una dona de 46 anys a Lloret de Mar.  

Les víctimes anteriors a l'inici de la campanya són tres homes de 60, 78, i 75 anys a CalellaAlcanar Arenys de Mar, respectivament. En tot el 2016 van morir 18 persones a les platges catalanes. El 2015 van ser 21 en total. El perfil de la majoria d'ofegats a Catalunya segueix encaixant amb el de persones grans que tenen patologies prèvies