Els antitaurins ataquen amb pintura rosa els símbols de la plaça de toros de Las Ventas abans de Sant Isidre

Ruixen amb pintura rosa tots els monuments del voltant

icoy38383042 toros ventas170511171521

icoy38383042 toros ventas170511171521 / CHEMA BARROSO

1
Es llegeix en minuts

Tots els monuments que hi ha als voltants de la plaça de toros de Las Ventas han aparegut ruixats de pintura rosa, un acte vandàlic que ha tingut lloc el mateix dia que comença la Fira de Sant Isidre, ha informat la Fundació del Toro de Lídia (FTL).

L''encierro' penjat a la paret pròxima a la porta d'arrossegament, els monuments als toreros José Cubero 'Yiyo', Antonio Bienvenida i Luis Miguel Dominguín, i el que homenatja també el doctor Alexander Fleming, situat tots quatre a l'esplanada principal que dona al carrer d'Alcalá, s'han despertats coberts de pintura, en protesta contra les corrides de toros i la tauromàquia en general.

La Fundació del Toro de Lídia, que ha rebut fotografies dels desperfectes de diversos aficionats, ha presentat denúncia en una comissaria de policia perquè s'investigui el que considera "un delicte contra el patrimoni de la ciutat".

DIVERSOS PRECEDENTS

Notícies relacionades

Aquest no és el primer cas d'aquest tipus que passa, ja que a principis d'any l'estàtua que homenatja Enrique Ponce a la seva localitat natal, Chiva (València), també va aparèixer ruixada de color rosa i amb pintades en què es podia llegir fins a tres vegades la paraula "assassí". La Guàrdia Civil de Chiva va detenir quatre individus (dues noies menors d'edat i dos nois d'entre 18 i 24 anys) a qui es va relacionar amb els fets.

També el 2015 i 2016, respectivament, les estàtues de Curro Romero, situada en un dels laterals de la Real Maestranza de Sevilla, i la del banderiller Manolo Montoliú, a la plaça de toros de València, van patir atacs d'aquest tipus i van quedar cobertes de pintura vermella, amb el mateix insult d'"assassí" i amb la consigna de "la tortura no és cultura".  

Temes:

Toros San Isidro