UN FERIT LLEU

Controlat l'incendi que ha enfonsat sis iots i n'ha danyat quatre al port del Fòrum

El foc s'havia declarat al matí i, quan al migdia es donava per extingit, s'ha revifat

Cinc iots de gran eslora cremen al Port del Fòrum / FOTO: EFE/Toni Albir VÍDEO: ACN

Cinc iots de gran eslora cremen al Port del Fòrum
Foc al Fòrum

/

2
Es llegeix en minuts

Un total de 10 embarcacions, d'entre 19 i 23 metres d'eslora, s'han vist greument afectades com a conseqüència d'un incendi que s'ha declarat al voltant de les set del matí d'aquest diumenge a l'interior d'una embarcació, al port esportiu de Sant Adrià de Besòs, al costat de la zona del Fòrum. El foc s'havia donat per controlat durant el matí, però al migdia s'ha reactivat, si bé ha quedat controlat a la tarda. L'incendi ha sigut molt virulent i la seva columna de fum es podia veure des de diversos quilòmetres de distància. 

Les flames han tingut dues fases: a les 12.30 hores, els bombers de l'Ajuntament de Barcelona i els de la Generalitat donaven per extingit el foc. Llavors, el nombre d'embarcacions afectades eren cinc. Quatre d'elles havien acabat al fons de l'aigua. A les 14.30 hores, una de les embarcacions que estava mig enfonsada ha cremat de nou, segons informa Port Fòrum, responsable de l'explotació de les instal·lacions. El vent i el combustible que l'envoltava han traslladat el foc a altres embarcacions pròximes. Dues també s'han enfonsat.

Les flames han quedat controlades cap a les 17.30 hores de la tarda, després de dues hores i mitja de treballs dels serveis d'extinció. Durant el sinistre del matí, una persona ha hagut de ser traslladada a l'Hospital del Mar per inhalació de fum, encara que el seu estat era lleu i ha sigut donada d'alta hores després, explica Port Fòrum.

AMPLI DISPOSITIU

El foc, de causes que encara s'estan investigant, ha obligat a desplegar un ampli dispositiu. d'entrada, amb 20 dotacions dels bombers, però també amb una embarcació de Salvament Marítim i una altra de la Creu Roja. En l'operació han participat també membres de l'associació de voluntaris de Protecció Civil de Sant Adrià de Besòs.

Al mateix temps que combatien contra les flames, els bombers han posat en marxa altres mesures preventives. Una ha consistit a evitar que el foc s'estengués a la resta de les embarcacions amarrades. Una altra ha sigut instal·lar barreres sobre la superfície de l'aigua per evitar que l'espuma utilitzada en l'extinció i altres materials tòxics sortissin del recinte del port i contaminessin les platges pròximes.

Notícies relacionades

Diversos tuiters han captat en el moment de més virulència del foc imatges de la gran columna de fum que s'ha format, visible fins i tot des de Collserola.

Al lloc dels fets s'han desplaçat també els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona, que han atès 20 adults i han previst un allotjament provisional per a dos dels afectats que vivien a les seves embarcacions.

Telèfon de contacte

Port Fòrum ha informat que ja ha fet les corresponents comunicacions als amarristes de la zona afectada i ha recordat que el telèfon d'atenció al públic és el 93 356 27 20.